01 - Allmänt om barn

Barns rättigheter

2008-10-30 11:48 #0 av: Elisabeth-J

Jag såg på programmet Insider igår som handlar om mammor som kidnappar sina barn, varje dag kidnappas 4 barn i Sverige av sina mammor och kan hålla sig gömda i Sverige i flera år?!
I ett av fallen så gick barnen i skolor och hon hade fött ett barn under tiden, ingen hade kollat upp vem hon var, men till slut var det en skola som fick en ny rektor som kollade och insåg att allt inte stod rätt till, då flydde mamman igen med barnen men en person förstod och anmälde så nu har barnen fått komma till sin pappa och kan leva ett öppet liv igen.

När en mamma som ansöker om enskild vårdnad får avslag kidnappar hon barnen och gömmer sig, anmäler pappan för sexuella övergrepp och flera sitter oskyldigt dömda! Hur kan man som förälder göra någon dylikt? Som förälder får man bara inte vara så ego. Myndigheter hjälper dom med bostad och pengar utan att ta reda på orsaken! Det här skadar ju barnen, det är barnen som drabbas värst som måste fly i kanske flera år och inte får leva i harmoni och frihet, som berövas sin pappa Jag lider verkligen med dessa barn och dom pappor som blir drabbade av såna anklagelser och blir berövade sina barn.

Vilket skyddsnät och rättigheter har våra barn? våra myndigheter och organisationer? Hur kan man leva gömd i vårt land i flera år utan att någon reagerar och agerar?

Vad har ni för tankar kring det här?

Anmäl
2008-10-30 15:56 #1 av: magma

Jag såg början av programmet, men orkade faktiskt inte se hela. Det var för hemskt helt enkelt, stackars barn och stackars pappor!

Anmäl
2008-10-31 10:18 #2 av: MariaJ

Jag såg också programmet och blev så illa berörd. Jag kan heller inte förstå  att man som mamma till sina barn kan låta dem utstå detta. Pappornas förtvivlade intervjuer och vädjan om hjälp till allmänheten måste vara ett uppvak för oss alla i sammhället. Vi kan ju alla bära ett ansvar i liknande situationer. Kvinnan som kände att ng var fel anmälde och gick vidare med det, så allt kom till upprättelse.

Bilden jag har lagt till här är för att hedra alla barn och den symboliserar alla barns tårar som fälls.. ( ni kan också lägga den på er egen hemsida för att hedra och stödja alla barn i nöd )

Skickar ljus och energi till alla drabbade barn.

Kram MariaJ:-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.