01 - Allmänt om barn

Undersökning, Café!

2008-09-18 13:27 #0 av: evercool

Vi är 4 tjejer på gymnasiet som har fått i uppgift att starta ett café. Våran idé är att göra ett café för gravida, nyblivna föräldrar och småbarnsföräldrar.

Tanken är att caféet ska erbjuda saker som: lekhörna, stora utrymmen för barnvagnen, anpassade toaletter, amningshörna, mat som är bra för gravida men också vanlig cafémat.

Vi undrar nu om det finns något intresse för detta? Vi är tacksamma för alla svar!

(Caféet är tänkt att ligga i Stockholm vid St:Eriksplan eller Kungsträdgården.)

Hälsningar

Maja, Åsa, Cecilia och Angelika

Anmäl
2008-09-18 13:49 #1 av: AnnaLundin

Det finns liknande caféer i landet, huruvida det funkar vet jag inte. Däremot är jag övertygad om att efterfrågan på ett sådant är väldigt beroende på VAR caféet ligger, hur lätt det är att ta sig dit.

Själv har jag inget intresse av att sitta på caféer över huvud taget, men jag vet att många mammor älskar det.

Anmäl
2008-09-18 19:43 #2 av: kitty

jag bort i Alingsås, som är en caféstad och vi har INGA barnvagnsanpassade caféer, vi har tom förbud på att ta med barnvagnen in på vissa ställen. Allt är plyttelitet och krångligt. Så här skulle det funka bra tror jag. det är allt jag kan säga,

Anmäl
2008-09-19 00:37 #3 av: johan

Spontant Ja, men det beror nog på lite. Om det bara blir skrik och stoj försvinner ju lite charmen med att det är ett kafé. Då blir det ju mer ett lekland med kaffebar. 

Men lätt att komma in, stora ytor för barnvagn, gott om barnstolar, bra toaletter med skötrum är ju sådana ställen man dras till. Istället för röja-runt-lek-hörna, kanske man kan nischa lite mer. Kanske att man erbjuder sagoläsning varje heltimme, eller en liten barnbio på lättsam volym och korta filmer.

Speciellt om man vill locka både gravida och barnfamiljer behöver det nog finnas ett lugn där. Man vill kunna läsa eller prata utan att det bara är barnskrik över allt.

Platsen är också viktig!

Anmäl
2008-09-19 11:55 #4 av: evercool

Tack så jätte mycket för alla svar och tips! Fortsätt så! Glad

Anmäl
2008-09-19 23:23 #5 av: Hannapanna

Jag skulle också spontant säga JA..! DOck bor inte jag i Sthlm men här i VÄsterås finns de vbäldigt dåligt med bra ställen att fika på. Och om man är några (eller fler) med barnvagn är de rätt kört! Sen är man ju mindre populär har jag märkt när man sitter "och tar upp plats".. Och får en maaassa arga blickar så fort bebisen säger ens pip.. Jag skulle vilja se ett sånt ställe här!

Anmäl
2008-09-24 22:44 #6 av: SusannaT

jag o en kompis har haft samma idé. eftersom det e inte lätt att hitta nå café som är anpassad för barn o barnvagnar. tycker att ni ska öppna.. kanske man kommer upp lite oftare.. bor i e-tuna.

Anmäl
2008-09-25 01:30 #7 av: Elisabeth-J

#6 I Eskilstuna är leklandet ett jättebra fik :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.