03 - Barn 1-3 år

Affektanfall

2019-03-11 08:32 #0 av: Surpan

Någon som har haft ett barn som fått affektanfall, eller hört talas om det?

Vi tror att vår son fick ett sådant förra veckan då det stämmer med var vårdguiden beskriver. Det var otroligt läskigt och vi hoppas att det aldrig händer igen. På BUMM tyckte de att han var lite gammal för att ha fått det för första gången dock (han fyller två nu i Mars).

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2019-03-11 08:34 #1 av: mollyt

Min storebror hade sådana. Det är ju som sagt inte farligt men väldigt otäckt som förälder att se sina barn i den situationen.

Anmäl
2019-03-11 08:40 #2 av: Surpan

#1 Ja mycket otäckt.. Vet du när det växte bort för honom? Hade han speciella saker som triggade igång det? Sonen föll från en mindre avsats (trappsteg) så för honom var det nog rädsla/chock denna gång i alla fall, men vet att vissa barn får det av ilska eller skam.

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2019-03-11 08:43 #3 av: Wonnalesan

Barn i 2 till 3årsåldern upptäcker sig själva att de vill ha, göra, se, inte sova osv. -viljan- brukade man säga förr. De skriker och tappar andan i frustration , otäckt att se. Men kommer det i samband med att de upplever motstånd så vet man i regel att det är ett barn i affekt. Jag hade en dotter som i 3 årsåldern fick dessa utbrott och har ett litet barnbarn som också tappar fattningen i ilska ibland. Men just då hon tappade andan så tog jag kallt vatten på hennes panna. Sekunderna är långa innan de drar luft igen. Oftast är det hemma det sker, på förskolan har jag bara upplevt det då barn slår sig, att i gråten så tuppar de av en stund tills de drar andan igen...Ibland försvinner det av sig självt. Men barn med stark vilja tror jag oftare kommer i affektBlomma....Mvh/WL

Anmäl
2019-03-11 09:04 #4 av: Surpan

#3 Jag upplever inte att min son skrek tills han tappade andan, utan detta var mer en reaktion på känslorna eller någonting annat. Han var ledsen, men inte hysterisk eller arg. Han satt i sin pappas famn och grät lite när han plötsligt slutade att andas och blev medvetslös.

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2019-03-11 09:09 #5 av: Åsa S

Min systerdotter har haft rejäla problem med affektanfall eftersom hon även fått kramper mm. när hon slutat andas så hon har fått åka ambulans och äta starka mediciner för att minska risk för hjärnskador men alla barn är olika en del får bara lätta anfall det är nog få som får så kraftiga anfall (och det är inte epilepsi de kollade det med man brukar ju inte få kramper mm vid normala affektanfall)

Anmäl
2019-03-11 09:11 #6 av: Åsa S

Lägger till att min systerdotter har fått anfall av många saker ex, ett stort anfall fick hon då hon inte fick gräva upp en tom festisförpackning ur hushållssoporna bara kraftiga känsloutbrott av ilska, besvikelse, smärta mm. kan ge anfall

Anmäl
2019-03-11 17:29 #7 av: mollyt

Jag stämde av med mamma: det gick över när han var 4 år ungefär, triggades av gråt bara - blev inte så varje gång men ofta. Hon kom på att om hon blåste honom kraftig in i munnen så att han ”storknade” så drog han efter andan själv och det gick över.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.