05 - Barn 6-12 år

Mobbad redan i förskolan som 6 åring.

2018-11-25 14:05 #0 av: Hera

Min brorson började nu i höst i förskolan och han blir kallad plattnos och apa. Han är halvasiat. Han börjar så klart gråta.

Hur gör man? Mår ju dåligt över det och det måste få shop. Det ska inte få hända.

Dessutom är regeringarna ofta ensamma ur utan lärare. Känns inte bra.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2018-11-25 14:42 #1 av: Fridaaaa

Menar du förskoleklass?

Hade kontaktat skolan. Rastvakter ska finnas ute, sedan kan saker missas ändå men ska finnas, och skolan är skyldiga att ta tag i det hela

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2018-11-25 16:04 #2 av: Sindri

Grrrrr! Så arg jag blir! Var är lärarna? Ser ingenting. Hör ingenting. Säger ingenting. Typiskt svenska skolan. Det är lättast så.
Det är lika bra att föräldrarna tar tag i det på en gång. Det lär inte upphöra av sig självt. Möten, möten och möten med lärare och föräldrar. Konfrontera barnen. Det har vi gjort och det blev väldigt bra respons. Nu var det någon som såg DE barnen.

Anmäl
2018-11-25 16:45 #3 av: Calcifer

#2 Lärare får ingen ordentlig utbildning kring hur de ska hantera mobbning, det går inte att skylla allt på dem. Hela systemet är fyllt av brister.

#0 Det viktigaste är att verkligen förklara för honom att det inte är hans fel, att han inte förtjänar det, och att ni som står honom nära verkligen inte håller med om ett spår av vad barnen säger. Det går naturligtvis att förklara att barn kan säga massor med saker utan att mena det, men samtidigt inte bortförklara för mycket. En del barn är helt enkelt elaka. Sedan är det kontakt med lärare, rektor, och de andra barnens föräldrar man får satsa på och hoppas att de har någon form av handlingsplan när det gäller mobbning. I vissa fall kan man få slita i flera år innan någon faktiskt gör något.

Skolans system är helt enkelt uselt när det gäller sånt här och det lär inte ändras i första taget.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.