20 - Tips & råd

Känslig mot fullkorn - vilken välling/gröt?

2018-07-12 23:45 #0 av: labradoodle

Vår son på 13 månader börjar bajsa så himla mycket och väldigt löst. Jag börjar undra om han inte kan smälta fullkorn så bra än, och behöver mildare gröt och välling.

Just nu kör vi på Nestles fullkorn 1 år. Jag stod på ICA Maxi idag bland djungeln, dör att handla annat, men kände mig bara förvirrad och behöver mer kunskap och råd känner jag!

Hur hade ni gjort - köpt gröt för lägre ålder, bara bytt till mild havre eller rentav bara kört på majs?

Anmäl
2018-07-13 00:00 #1 av: Sarah

Själva grejen med fullkorn och fibrer är att det inte smälts speciellt bra, utan håller igång tarmen. Det är näringslöst och kan därför "trycka undan" annan näring iom att de blir mätta på ingenting. Är han ok i magen utan så hade jag köpt annat.

Anmäl
2018-07-13 07:02 #2 av: Thiah

Gröt i sig är ju inget måste fast det är ganska smidigt.

Vi ger smörgås, fruktsallad/ grönsaksbiter, yoghurt och smoothies till vår 8 månaders pojke till t.ex. frukost och mellanmål.

Däremot får han välling blandat med ersättning två gånger per dag, oftast. Han gillar sin flaska ännu ;)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Sajtvärd på Gravid.ifokus.se

Anmäl
2018-08-14 11:10 #3 av: Sindri

Det är nästan bara i Sverige vi håller på med gröt och välling till små barn. Det är också här vi har mycket glutenintolerans. Jag föreslår att du skippar glutenrika livsmedel ett tag och ger mer riktig mat. Havre innehåller inget eller minimalt med gluten och du måste ha välling eller gröt.

Idag skulle jag skippa det helt till våra barn, bättre med riktig mat. Skulle överhuvudtaget passa mig för färdigmat till barn. Det innehåller ofta mycket socker.

Du kan lätt hitta recept på nätet till egna smoothies som innehåller mer grönsaker än frukt.

Anmäl
2018-08-14 20:12 #4 av: autofyll

Min son klarar inte fullkorn. Trots att han snart är två år så får han för 8 månaders mild havre. Det är ju ett mysigt kvällsmål och inget som ersätter mat :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.