11 - Samlevnad

Jämställdhet mellan föräldrar

2018-05-24 10:59 #0 av: Lojs

Hittade i en grupp på facebook en jättebra lista om jämställdhet mellan föräldrar i hemmet. Kände att det var ett väldigt vettigt diskussionsunderlag att gå igenom om man bor ihop med någon så jag tänkte att jag delar med mig. :)

https://vardgivare.skane.se/siteassets/3.-kompetens-och-utveckling/projekt-och-utveckling/jamstallt-foraldraskap/checklista-for-familjen---om-ansvarsfordelning.pdf 

"If someone ever says "-You don't need more aquariums."
Stop talking to them, you don't need that kind of negativity in your life."
;)
Medis på akvariefisk.

Anmäl
2018-05-24 11:24 #1 av: Sindri

"Sidan kunde ej nås"  ??

Anmäl
2018-05-24 11:25 #2 av: Lojs

Men vad katten, testar så här.
Funkar det?

"If someone ever says "-You don't need more aquariums."
Stop talking to them, you don't need that kind of negativity in your life."
;)
Medis på akvariefisk.

Anmäl
2018-05-24 15:22 #3 av: Sindri

Japp!

Anmäl
2018-06-14 07:44 #4 av: Carrosh

Intressant lista! Bra att fundera över, men man får inte heller glömma att ta hänsyn till de faktorer som gör att vissa delar faller in mer på ena föräldern och att det kan ändras när barnet blir äldre. Tänker naturligtvis på amning, om barnet är mammigt eller pappigt, vem som är föräldraledig, hur man är som person (dvs. hur noga vill man ha städat och undanplockat omkring sig osv,).

Sen tror jag inte heller att det är bra att titta för mycket på detaljnivå heller, för mitt i allt det här ska man ju komma ihåg att det viktigaste är barnet och barnets trygghet - samt varandra. Man behöver också se varandra och ta hand om varandra. Lägger man för mycket fokus på sysslor och hemmet så blir det inte bra i slutändan ändå.

Anmäl
2018-06-14 09:06 #5 av: Sarah

En viktig lista! Jag skulle säga att vi är i princip jämställda när det kommer till sysslor, men absolut inte när det kommer till ansvar. Vem tar ansvar och ser till att saker blir gjorda? Jag såklart.  Det är det listan vill komma åt, vem är det som hela tiden har ansvaret på sina axlar? Sjukt viktigt att fundera på och dela på i mina ögon. 

Exempelvis, pappan lagar ofta mat, men vem ser till att det blir nyttig mat? Jo jag. Pappa är engagerad men vem ser till att alltid vara på avslutningar och grejer? Jo jag. Pappa skjutsar till förskolan varje dag, men vem ser till att bilstolen i hans bil verkligen passar? 

Projektledarrollen är nästan alltid kvinnans och den rollen är det slutgiltiga beviset på att relationen inte är jämställd. 

Anmäl
2018-06-15 05:08 #6 av: Thiah

#5 så har jag inte tänkt förut men precis sådär är det ju.

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.