03 - Barn 1-3 år

Vad gav ni till er ettåring?

2018-03-07 09:48 #0 av: Surpan

Snart är det dags för födelsedag för första gången hos oss, men en sak som jag undrar över är det här med presenter.

I julklapp köpte vi ingenting speciellt till sonen, han var då 9 månader. Jag köpte matchande strumpor till hela familjen som en liten morgonklapp men inga "riktiga" julklappar från oss alltså.

Nu är det snart födelsedag alltså och jag har ingen inspiration till födelsedagspresent, han kommer ju få massor av andra. Det kommer ca 30 pers för att fira honom! Inte behöver han någonting speciellt heller.

Känns konstigt att köpa någonting "bara för att", och det känns konstigt att inte köpa någonting alls..

Hur gjorde ni? Vad köpte ni i ettårspresent till era barn?

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2018-03-07 09:52 #1 av: Calcifer

Kanske nåt fint, och speciellt, som han inte direkt har någon nytta för nu, men som kan komma att bli en riktigt fin present att ha när han är äldre? Eftersom han kommer få så mycket av andra ändå, och han är lite för liten för att fullt förstå det där med presenter, så kanske det kan vara något som NI som föräldrar tycker skulle vara roligt att "ge", som ni sedan sparar och har kvar och kan visa bilder på och ge till honom på riktigt när han som sagt är äldre? 

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-03-07 10:05 #2 av: Niklas

Spara lite pengar åt honom i stället. :-)

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2018-03-07 10:08 #3 av: MonicaLagerquist

#2 Håller med Niklas.

En egen fond där det förs över pengar regelbundet. Det behöver ju inte vara några större summor.

Många bäckar små.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-03-07 10:17 #4 av: Surpan

Pengar sparas redan.

Jag har funderat på om vi ska köpa något speciellt till framtiden också, men jag vet inte riktigt.. Vi bor inte så stort att vi kan förvara hur mycket som helst heller.

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2018-03-07 13:31 #5 av: Thiah

Alltså vi köper ibland inget om han fått mycket av andra. Kanske någon liten leksak.

Men sonen får kanske 1-3 julklappar och 1-2 födelsedagspresenter av oss som mest hursom. Han får ju leksaker året runt "vid behov". Finner ingen idé att spendera en massa på 2 dagar om året, speciellt inte när barnen är yngre och knappt förstår.

I år när äldsta sonen fyller 4 kommer han få välja frukost och sen få en summa att välja en leksak för själv. Tror det blir bäst så faktiskt. :)

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2018-03-07 13:37 #6 av: Surpan

#5 Skönt att höra någon annan tycka att det kan vara lite onödigt. Han kan ju liksom inte ens öppna sina egna presenter. I julas hade jag inte dåligt samvete alls men ett årsdagen känns lite speciell på något sätt ändå.

Nu funderar jag på om vi ska köpa hans första skor som en liten present. Han kan inte gå ännu men jag antar att han lär sig snart.

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2018-03-07 14:36 #7 av: Sarah

Hon fick en bil att åka på och några klossar att banka på. Sen köper vi gärna böcker i tid och otid :)

Anmäl
2018-03-07 15:22 #8 av: Calcifer

Alltså en fin gåva att spara till framtiden behöver ju inte vara något stort, jag tänkte typ... kanske en bok som du eller din partner tyckte om som barn, med ett fint meddelande skrivet till sonen, eller något liknande kan vara en idé? Jag vet att jag blev jätteglad när jag som vuxen fick en trave barnböcker som mamma hittade på vinden som jag älskade och hade fina minnen av att hon läst för mig när jag var liten. 

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-03-08 07:21 #9 av: mollyt

Vi köpte inget. Vi har köpt saker hon behövt löpande - så inget speciellt till födelsedagen (eller första julen) så när behovet uppstått så har vi handlat och alltså inte "sparat" tills födelsedag/jul så att vi kunnat ge som present.

Nu fyller hon 2 år och hon får praktiska grejer som nya skor till våren, ullväst, solhatt osv Skämtar Sen köpte jag en hel del böcker (hon älskar böcker!) på bokrean nu men dem fick hon samma dag som jag kom hem från affären förra veckan, ingen idé att spara dem en månad bara för att. Hon har ännu inte förstått nöjet med paket så att säga, så både födelsedagen och julen var hon mest besvärad av paketen - hon fick hjälp att öppna det första och ville sen inte öppna fler.

Vi kommer ändå ha födelsedagskalas så hon får njuta av att stå i centrum och hon kommer såklart att få paket ändå. Mina föräldrar och svärmor har gått mycket på "min önskelista" och det är mycket praktiska grejer som vi önskar oss till dottern men även en och annan leksak/bok också!

Anmäl
2018-03-08 08:46 #10 av: Surpan

#9 Vi verkar tänka lika. Glad De små förstår ju inte. Och får så enormt mycket grejer hela tiden ändå. 

Jag pratade med min sambo och vi kom fram till att vi köper något litet som vi vet kommer användas. Typ en bok och en pyjamas. Glad Så att han får något paket på sin födelsedag, eftersom vi kommer fira honom dagen efter med släkt och vänner.

/Surpan
Medarbetare på Hår iFokus

Anmäl
2018-03-08 18:29 #11 av: Ceciliaolucifer

Vi köpte massor och fick mycket saker. Allt från kläder till leksaker. Allt var inte för just 1 års dagen utan kläder och leksaker för framtiden.

Jag tycker om att handla till min son. Men försöker att lägga pengar på bra kvalite och sånt man ev kan återanvända.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.