02 - Barn 0-12 mån

Kan inte rapa på natten

2017-06-16 00:16 #0 av: lkmf

Har en lite tjej på 3 veckor som blir så gasig i magen på natten. Försöker rapa henne efter ammningen men det ända som händer är att hon somnar på min axel. Det slutar med att hon liggerochvrider sigoch pruttar istället. Har börjat med Minnefom men det värkar inte hjälps någon som har något bra tipps på hur jag ska få henne att bli mindre gasig?

Livet är som en chockladask men vet aldrig vad man får/ Forest Gump

Anmäl
2017-06-16 20:42 #1 av: mollyt

Hm, jag har ingen erfarenhet av gasiga bebisar som inte vill rapa - för vi rapade så gott som aldrig  vår dotter när hon var liten (inte när hon blev större heller för den delen). Eller jo... jag FÖRSÖKTE rapa henne i början men hon rapade aldrig, sen slutade vi försöka. 

Så min tanke är att din dotter kanske inte behöver rapa?

Pruttandet kan avhjälpas lite med magmassage (liksom cyklar med benen mot magen) eller att man grodhåller såhär: http://www.blojupproret.se/ec/ec-positioner/ du kan läsa med om fördelar med att grodhålla hos: http://blojfribebis.se/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.