15 - Barnsjukdomar

Erfarenheter av krupp?

2016-12-23 09:36 #0 av: [GråHäxa]

I förrgår fick vi åka in akut med vår lilla skrutt som hade väldigt ansträngd andning och konstiga ljud.
Det visade sig vara s.k pseudokrupp (den typen av krupp som små barn kan ha)

Någon som har erfarenhet av krupp? Att andas in kall luft och sova upprätt i sele hjälper, finns det något mer man kan göra?

Läkarna sa att de växer bort runt 2-3 års åldern. Men någon som vet om det brukar bli så illa som det blir första gången när/om det kommer tillbaka?

Fruktansvärt otäckt, det låter ju som att hon skall kvävas.

Anmäl
2016-12-23 12:08 #1 av: Destany

Min son har fortfarande krupp o han är 3,5 år. Första gången var helt klart värst. Dels visste man inte vad man skulle göra eller vad det var o då trodde jag seriöst han skulle dö. Nu får han det när han e förkyld o oftast på nätterna bara. Än så länge har vi inte behövt åka in igen med honom

Anmäl
2016-12-23 12:42 #2 av: klass_13

Lillebror hade krupp, kommer ihåg att vi fick köra igång duschen och sätta oss med honom i badrummet. Efter ett antal gånger då dom åkt in med honom på akuten, fick han astmamedicin men det som var mest effektivt var antingen duschångor eller att ta ut han en stund på balkongen.

Anmäl
2016-12-23 13:43 #3 av: [GråHäxa]

Så då kan det alltså hålla i sig längre en vad dom sa. Men bra att det inte blir lika hemskt dom andra gångerna. Jag trodde verkligen hon skulle dö, det var så j*vla hemskt. Fruktansvärt att se henne så rädd.

Hon fick andas medicin i en mask, bricnyl tror jag, det kanske är det som är astma medicin kanske?

Så varm vattenånga hjälper med? Det var bra att veta, visste inte om det skulle ha motsatt effekt eftersom dom sa kalluft. Men då skall vi testa det.

Hur länge har era barn haft besvär efter ett ordentligt krupp anfall?
Detta hände i förrgår men när hon är nyvaken eller blir ledsen så kommer det tillbaka, fast nu blir det ju bättre efter stund på balkongen. När det startade fick vi ju vara i många timmar på sjukuset med kortisonspruta och den här masken att andas i.

Anmäl
2016-12-23 13:58 #4 av: OlgaMaria

Skivad gul lök på en tallrik på golvet på natten. Hjälper för luftvägarna.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-12-23 17:17 #5 av: Anne.K

Isglass och kall luft har fungerat på våran dotter när hon kruppat. Samt att se till att barnet sitter upp och att hålla barnet lugn och på gott humör. Det var jätte läskigt första gången hon drabbades av krupp då man inte visste vad det var. Men sedan har det gått bra när man vet vilka metoder som funkat bäst på henne. Isglass och frisk kall luft 😊. Nu var det 1 år sen senaste attacken får hoppas det försvunnit (peppar peppar). Hon är 4 1/2 år idag.

 Föredetta: Registrerad uppfödare av Gerbiler: Myomorpha - Gerbiluppfödning

Anmäl
2016-12-24 12:11 #6 av: [GråHäxa]

Tack för tipsen! Får ta och testa det där gamla knepet med lök. Hon är bara 8 1/2 månad så jag kanske inte kan ge henne en isglass ännu men det är ju säkert bra när hon blir lite äldre.

Hon äter och dricker jättedåligt nu, däremot ammar hon nästan lika mycket som när hon var nyfödd igen. Det är väll ingen fara att hon inte äter och dricker när hon ändå ammar mycket va?

Anmäl
2016-12-24 12:16 #7 av: OlgaMaria

Nej det är ingen fara! Verkligen guld värt att kunna amma när de är sjuka.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-12-25 19:25 #8 av: [GråHäxa]

Ja det är verkligen guld värt, så bra sätt att kunna trösta på med. Nu börjar hon äntligen bli bättre! Har knappt varit något kruppigt alls idag, bara vanlig förkylning :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.