02 - Barn 0-12 mån

Hur klär ni era bebisar i barnvagnen?

2016-11-30 12:21 #0 av: [AnnaRen]

Tycker att det är så svårt att klä bebis i barnvagnen. Som nu har vi -3 grader och det blåser en hel del. Har en supervarm åkpåse. Är så himla rädd att klä på honom för mycket. Brukar känna på honom minst 10 gånger under en timmes barnvagnspromenad. Tycker att han antingen blir för varm eller för kall. Hittar ingen balans riktigt. Vill ju vara ute varje dag men nu har det blivit allt mer ångestladdat.

Bebisen är 3 månader.

Hur klär ni era småttingar under vintern? Något tips?

Anmäl
2016-12-01 10:54 #1 av: Niini

Ylleoverall och sovpåse (eisbärchen) eller vadderad overall alt. Po. wf-overall och "mammalådans sovpåse" (vadderad sovpåse som vi får här i Finland).

Anmäl
2016-12-01 11:59 #2 av: OlgaMaria

Med en supervarm åkpåse (samt vindskydd ovanpå kanske ni har?) så tycker jag det räcker med en varm kofta/jacka, mössa och vantar. Behövs inte overall. 

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-12-01 22:44 #3 av: [AnnaRen]

Tack för era svar. Jag tog med mig termometern när vi var ute .. la den i åkpåsen. Det var 28 grader varmt. Tog på honom jacka och byxa av polyester samt mössa och vantar. Och han blev ganska varm. Jo vi hade även vindskydd på .. 😊

Anmäl
2016-12-03 11:19 #4 av: densomundrar

Som nybliven förälder tycker jag att det är jättesvårt att veta vad som är lagom, både i kläder och temp när jag kommer på mitt barn. Provar runt lite olika, nu har det varit runt noll grader och har haft antingen honom i "inne kläder" i en tunnare åkpåse med filt över och givetvis mössa, bäst är åkpåsen som ser ut som en overall med "hela händer", för då slipper jag slåss med vantar som ändå bara åker av.
Tycker att det känns bra.
Om man använder termometer för att kolla, vad ska det hålla för temp i vagnen/åkpåsen för att det ska vara bra? Skulle vara intressant att kolla.

Anmäl
2016-12-04 18:00 #5 av: [Tibonnanj]

Vi har en åkpåse/termosovsäck i liggdelen och kläder blir body, byxor, strumpor, ullsockor, bomullströja, mössa och oftast någon typ av vantar. Det går bra när det är runt 0 till 3-.  är det kallare har vi en krage för halsen, extra filt innan för åkpåsen och blåser det mycket så sitter locket på också. Oftast blir det lite för varmt.

Det här med att känna i nacken och panna om barnet är varmt eller kallt är väldigt bra för att hålla koll. Mindre roligt när man själv har iskalla händer :P

Anmäl
2016-12-05 14:30 #6 av: [AnnaRen]

Håller med om att det är svårt. Brukar känna ibland men tycker att han blir rätt så varm bakom nacken och på huvudet men inte alls på kroppen. Han blir dock väldigt väldigt varm under ryggen ibland. Och när man har kalla händer så är det svårt att känna om det blir för varmt tycker jag. Men hur hårfin gräns är det om han blir lite för varm? Alltså att han ska bli överhettad. För våran åkpåse är riktigt varm. När han sover i babynestet på nätterna så har jag två bomullsfiltar och ett täcke men han är lite kall trots alla Filtar och täcket.

När det är sjukt svårt. Lade ner en termometer under täcket inne och den visade 24 grader. Han har en body, byxor och sockar. Han känns inte alls så där varm. Men lagom.. så jag skulle väl tippa på att 28 grader är rätt så okej beroende på vad han har på sig.. man kanske inte ska ta på honom en overall men något lättare på.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.