02 - Barn 0-12 mån

Vill gärna sitta framåt delar av promenaden...

2016-09-27 12:44 #0 av: lkmf

Har en lite kille på 9 månade som gärna vill sitta framåtvänd dela av promenaden när vi är ute och går. Men nu har jag fått höra att det kan vara skadligt vid så tidig ålder.  Finns det någon som har erfarna het av detta?

Livet är som en chockladask men vet aldrig vad man får/ Forest Gump

Anmäl
2016-09-27 13:06 #1 av: Pontiac57

Vad jag läst mig till är det inte skadligt som så men det kan bli för mycket intryck. När man har barnet emot sig främjar det däremot talet så det är upp till var och en och det individuella barnet. I vissa andra länder har dom bara framåtvända vagnar och dom överlever ju så det borde även svenska barn göra :)

Anmäl
2016-09-27 16:32 #2 av: [TanatosNyx]

Vi vände väldigt tidigt, det passade oss utmärkt. Man får hålla extra koll bara.

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2016-09-27 20:07 #3 av: OlgaMaria

Nej jag tycker inte det är för tidigt om bebis vill det.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-09-27 20:35 #4 av: fluffis

Skadligt?
Det jag har hört är att barn söker bekräftelse hos föräldrarna/andra nära, när de stöter på saker. Barn är generellt osäkra och vill veta hur de ska reagera på saker och ting. Tex. en hund som skäller - är det lugnt, farligt, roligt, gulligt.... Detta måste rimligtvis variera från barn till barn tänker jag. Vissa barn är mer modiga och tar för sig mer. Andra är osäkrare och söker oftare kontakt och bekräftelse.

Detta med bekräftelse har i undersökningar visat sig behövas mycket längre fram i åldrarna än vad man tidigare trodde, berättade den som jag pratat med om detta.

Själv har jag en pojke på 13 månader som är hyfsat klängig fortfarande och inte den som tar för sig särskilt mycket. Jag har inte ens funderat på att vända vagnen framåt. Beror iofs lite på att vi inte använder vagn så mycket överhuvudtaget, haha.

Är man två föräldrar som är ute och går och den ena går framför vagnen och kan ha lite koll så hade jag kunnat tänka mig att vår pojke hade kunnat åka framåt. Annars ser jag egentligen ingen poäng alls med att åka framåt, inte för oss. Dessutom känns det inte tryggt för mig att förlora kontakten med mitt barn på det viset. Inte när han fortfarande är så här liten och inte är så bra på att ta kontakt om han skulle behöva. För andra kan det vara annorlunda.

Anmäl
2016-09-27 22:49 #5 av: Amoz

Vi hade stora problem ett tag med att ha vår son i vagnen. Han var hysterisk och skulle klättra över suffletten. Vi testade att vända och han var jättenöjd. Vi kunde gå på promenader igen, så för vår del var det helt rätt. Nu för några dagar sedan så vände jag igen eftersom han visade att han ville titta på oss i stället (han är 1 år nu) lyssnar man bara på signalerna tror jag inte att det är några problem.

Anmäl
2016-09-27 23:25 #6 av: Snovit79

Min son satt framåt ännu tidigare för han har alltid varit nyfiken på världen och ett vaket barn. Redan på BB studerade han de andra bäbisarna. Han är idag 17 år och har inte lidit av det. Tvärtom så är han ett tryggt barn.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.