13 - Barn med funktionshinder

Hjälpmedel för att rita & måla

2016-05-01 17:03 #0 av: Eda

Foton:
Fingerpenslar & Strukturpenslar från Komikapps hemsida
Tung pennhållare, pensel- & krithållare från Euforias hemsida
(Jag har bildtillstånd från butikerna)

I min blogg Handikapptips har jag gjort ett inlägg som heter: Hjälpmedel för att skriva, rita och måla, där jag försökt kolla upp vad som finns att köpa och sammanställa med bilder och länkar till butiker.

De flesta greppvänliga penslar hittar man om man söker på barnpenslar och schablonpenslar. Det finns också fingerpenslar som man fäster på fingerspetsarna och specialpenslar med kulformade handtag anpassade speciellt för små händer och speciella behov, strukturpenslar samt lite andra penslar.
För att komma till inlägget: Klicka här

Anmäl
2016-05-01 21:36 #1 av: Loris M

Vilken bra sammanställning av hjälpmedel du har gjort. Tummen upp

Du får gärna skriva samma inlägg på min sajt http://forskolan.ifokus.se/ och även länka till din blogg och gärna till inlägg som handlar om barn. Där finns det många som jobbar på förskolan och med barn i behov av särskilt stöd. De kommer säkert att uppskatta alla tips.

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-05-02 11:40 #2 av: Eda

Så roligt att du gillade inlägget. Jag har just lagt in det på Förskolan iFokus.

När det gäller inlägg om hjälpmedel speciellt för barn så tror jag inte att jag skrivit så mycket, jag har mest skrivit om hjälpmedel och aktiviteter för vuxna med rörelsehinder respektive demens, men jag skall tänka till vad som också kan vara användbart för barn och återkommer med det så småningom.

Anmäl
2016-05-02 11:41 #3 av: Loris M

Det låter bra! 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2018-01-04 08:06 #4 av: Eda

 När jag häromdan uppdaterade länkarna för: Hjälpmedel - rita & måla - vid funktionshinder såg jag att vissa hjälpmedel dessvärre utgått ur firmornas sortiment som t.ex. Euforias pensel- & krithållare.  

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.