03 - Barn 1-3 år

Åka i väg första gången länge

2016-03-06 22:21 #0 av: fackdack

Hej. Jag är så ledsen men måste åka i väg och lämna pappa och dotter hemma från måndag kväll till fredag kväll. Det är första gången min dotter kommer vara så länge utan mig. Hon har varit längst utan mig i ca 4 timmar. Hon har riktigt svårt att sova då jag inte nattar henne. Få jag var och handlade och det var sov dags var jag tvungen att komma hem och natta henne då hon vart så hysteriskt! Jag är rädd att detta kommer inte gå bra och jag kommer vara över 3000 km bort :'/ saknar dem redan :'(

Anmäl
2016-03-06 22:35 #1 av: Ria74

Det finns ingen möjlighet att dom kan följa med dig?

Hur bra kontakt har hon med sin pappa? Hur gammalt är ditt barn? Kan du förklara varför och hur länge du kommer att vara borta så hen förstår?

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2016-03-07 01:16 #2 av: fackdack

Då vi håller på att fixa pass till henne finns det inga möjligheter. Dem säger att det kan dröja upp till 5 månader innan hon har det. Och pappan stannar hemma. För att hon inte kan följa med och så att hon känner sig lite tryggare. En att vara hos tex mormor. Jag måste dit då jag har viktiga möten att gå på. Annars hade jag absolut inte gått. Hon och pappan har en så där men bra relation. Men det är nog endå så att jag och dottern har den bästa relationen. Då hon umgås och är mäst mig mig. Även om pappan är hemma drars hon mera till mig och jag får bara göra saker som tex ge henne mat, dricka osv....

Anmäl
2016-03-07 01:17 #3 av: fackdack

Min dotter fyllde 2 år nu den 1e mars

Anmäl
2016-03-07 04:37 #4 av: Thiah

5 månader för ett pass? Bor ni i Sverige och är hon svensk medborgare?

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2016-03-07 09:11 #5 av: OlgaMaria

Du är bättre än pappan i dotterns ögon, och därför ratar hon honom framför dig i alla lägen. Men nu kommer det vara pappan som får vara den stora tryggheten när du är borta. Kanske det blir jättebra för dem att få bonda med varandra. Förklara situationen flera gånger om för dottern idag, och tala uppmuntrande. Visa inte din ångest utan säg att det kommer bli jätteroligt för henne och pappa att få vara tillsammans. Att de kan göra roliga saker. Berätta flera gånger om att du kommer tillbaka efter några dagar. 

Kanske kan pappan och dottern göra något extra roligt när du är borta, någon speciell upplevelse som bara de två får dela med varandra. 

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-03-07 09:14 #6 av: OlgaMaria

Det är jätteviktigt att förbereda barn på såna här händelser. Man kan underskatta vikten av det när de ännu inte kan tala och förstå allting så bra, men det är jätteviktigt att du förklarar vad som kommer hända, att du talar uppmuntrande och berättar att du kommer tillbaka. Man kan gärna börja förklara sånt här flera dagar innan, men om du inte hunnit det än så förklara flera gånger under dagen idag.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-03-07 09:50 #7 av: fackdack

Hon e född i Spanien och vi måste väta på familje boken som kan dröja 3 månader sen måste jag skicka in en ansökan om att få ett tillfälligt Persson nummer och det kan dröja upp till 2 månader.. Jo har försökt att förklara att jag ska till tante J och Opa. Men vad det känns som är det som hon inte riktigt förstår. Men jag har sagt till min man att vi måste Skype minst 20 går om dagen :/

Anmäl
2016-03-07 09:55 #8 av: fackdack

Ja alltså Papoan har redan hittat på lite saker som dom ska göra som min dotter älskar. Dom ska gå till stranden. Åka och bada i bad huset. Osv så han har planerat in på väldigt mycket att göra :) son jag e glad över då blir det nog inte lika mycket problem

Anmäl
2016-03-07 10:40 #9 av: OlgaMaria

#7 När de är små tar det många förklaringar innan de har en chans att förstå. Jag tycker det är som att det landar ytterligare en pusselbit i dem för varje gång man förklarar. Sen kan de minnas vad du sagt sen när du inte är där och pappan förklarar var du är. Då minns de att du har sagt samma sak och då kan de förstå lite mer.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.