02 - Barn 0-12 mån

Vaknar i panik.

2015-11-05 22:46 #0 av: teezan

Min lilla dotter på 6 veckor vill vara nära mycket och vi tillgodoser det behovet bland annat med en bärsjal. Hon verkar tycka om den och somnar gott men har vid två tillfällen plötsligt vaknat i fullständig panik. Hon har gått från fridfullt sovandes till det värsta skrik jag hört henne skrika utan minsta förvarning.  Jag har plockat upp henne direkt och tröstat i famnen och hon har somnat om ganska omgående. Jag vet inte ens om hon varit vaken från början men väldigt otäckt har det varit för det låter fruktansvärt och man hinner tänka allt möjligt :/

Någon som har upplevt något liknande eller vet vad det kan bero på?

Anmäl
2015-11-05 22:59 #1 av: [loveisall]

Minns när min yngsta dotter var spädbarn och äldre. Hon sov väldigt oroligt. Enda stället hon kunde sova på var på min mage/bröstet.   Jag kunde vagga henne i barnvagnen över tröskel hur mycket som helst och hon sov bara max 10 minuter och vaknade orolig.  Vet ej vad det berodde på.

Prova lägga bärsjalen brevid hennes ansikte när hon ska sova. Kanske känner hon en trygg doft från den?

Anmäl
2015-11-05 23:13 #2 av: teezan

#1 Jag var nog otydlig med att hon legat i bärsjalen när detta hänt, så hon har varit nära :/ men känner annars igen det du skriver om att inte kunna sova på andra ställen än nära inpå, hon sover oroligt, vaknar oftast direkt då, så hon sover bredvid mig i sängen. Det är därför jag inte förstår paniken när hon vaknat när hon varit så pass nära.

Anmäl
2015-11-06 00:10 #3 av: [TanatosNyx]

Hon börjar drömma mer livligt, snart kommer du se hur hon sprätter ut med armarna och "faller" antagligen. 6 veckor är en jobbig period då bebisen vill vara nära mycket och kan både vilja amma konstant och samtidigt strula mycket vid bröstet (om du ammar).

Det låter alltså helt normalt, det hör till utvecklingssprången. 

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2015-11-06 11:48 #4 av: teezan

#3 tog upp detta på BVC idag & hon trodde samma sak. Sprätter har Idun gjort länge, hihi, hon är ganska tidig i utvecklingen och har varit väldigt stark i huvudet, armar & ben sedan start, så det kan förklara första gången det hände vid ungefär 4 veckors ålder. Men jag hann bli orolig :P

Anmäl
2015-11-06 18:27 #5 av: sunflower185

Sådär håller min tjej också på, är nästan i samma ålder. Hon kan plötsligt börja skrika några sekunder, låter nästan som ångestskrik, för att sen fortsätta sova. Förut tog jag alltid upp henne för jag trodde hon hade vaknat, men nu låter jag henne vara. Hon har ofta magknip så jag antar att skriken beror på det..

Anmäl
2015-11-06 20:17 #6 av: fluffis

Samma skrik här. Det låter fruktansvärt men går över snabbt som väl är.

Anmäl
2015-11-06 22:24 #7 av: teezan

Skönt att höra att det ändå är normalt! Om det händer igen avvaktar jag nog istället och ser om det är något... Men troligtvis gör hon det i sömnen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.