16 - Barn och internet

Censurera barn?

2015-06-29 01:32 #0 av: Lexie82

Jag såg en bild på facebook nyss. En förälder hade tagit kort på sin lilla son (1-2år nånting). Ett härligt sommarkort på en naken liten grabb som äter en glass. Framför pojkens kön hade hon klippt in en bild av en fotboll som censur.

Jag tycker visserligen att det är onödigt att lägga upp bilder på sina nakna barn på nätet överhuvudtaget, men på något sätt så blev det ännu värre med den där fotbollen, för hela fokus på bilden hamnade på pojkens dolda kön.

Vad anser ni andra? Är det okej att lägga upp bilder på nakna barn, eftersom de inte är sexuella varelser ännu? Är det bara okej om de censureras på detta sätt? Är det inte okej alls? Och gör censuren det bättre eller sämre?

Anmäl
2015-06-29 01:42 #1 av: Achatina

Man ska inte lägga upp bilder på lättklädda barn på nätet, alls. Bilderna riskerar alltid att hamna fel och ingen förälder vill nog ha den vetskapen om att någon nyttjar bilden på deras barn på sådant sätt. Ska bilden promt upp på nätet så kan man ju beskära bilden att utesluta sådana detaljer vilket är bättre rent artistiskt. Ska man till att cencurera bilden med en jättestor figur så har man ju förstört hela värdet med bilden och kan lika gärna låta bli.

Anmäl
2015-06-29 01:44 #2 av: annia1

Jag har inga egna barn, men jag anser det är fel att lägga ut bilder där barn är helt nakna med tanke på alla pedofiler och bilderna kan även användas till att skapa barnpornografi. Men är det svårt att säga exakt vart gränsen för nakenhet ska dras.

Däremot låter det som dom kunnat gjort en bättre censur.

Vill du diskutera politik och andra samhällsfrågor.
Kika då in på debatt

Anmäl
2015-06-29 05:37 #3 av: Thiah

Jag tänker inte på pedofiler utan barnets egna framtid. jag sätter ut bilder på min son men man får ju bara sätta sådana som aldrig kan användas emot honom

Barn retas och är elaka för minsta saker samt att man aldrig vet hur framtiden ser ut. Saker som sätts ut på nätet stannar där.
Och då hjälper ingen boll...

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2015-06-29 09:46 #4 av: Ria74

Jag lägger inte ut några bilder på dottern avklädd på nätet. Vi har gott om bilder på Facebook men bara med kläderna på, möjligen någon bild i bara blöjan när hon var riktigt liten.

Hemma i familjealbumet finns det bilder där hon t.ex badar och då hon ju naken men där har jag ju full koll på vem som får se bilden.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2015-06-29 13:28 #5 av: ChristineL

Nu är det ju enligt facebooks egna regler inte tillåtet att visa bilder på kön, och frågan om att lägga upp bilder på sina barn är en helt annan tycker jag.

Jag försöker vara sparsam med de bilder på mina barn som jag lägger upp. Och nakenbilder går självklart bort helt!

Anmäl
2015-07-12 19:16 #6 av: SaraU

Jag själv tycker inte man ska lägga upp bilder på sina barn på nätet då dem inte kan bestämma detta själva. Jag skulle inte vilja att mina föräldrar eller någon jag känner lägger upp bilder på mig som jag inte sagt ja till. Jag tycker att vuxna behöver tänka på vad som både skrivs och vad som läggs upp på nätet då det ALDRIG kommer försvinna om inte hela nätet kollapsar. Vem som helst som är duktig på datorer kan få tag på bilderna och bilderna kan hamna i helt fel händer vilket sen kan leda till många saker man inte vill ska hända sina barn. Denna länk är värd att läsa och tänka på. http://www.viralspot.se/mamman-lagger-till-en-okand-person-pa-facebook-vad-som-sker-sedan-skrammande/ 

Anmäl