05 - Barn 6-12 år

Ridskola i göteborg

2015-01-21 19:56 #0 av: Trixie034

Hejj! Jag är 11 år och vill gärna gå i ridskola. Min mamma och pappa tycker det är för dyrt. Har ni några tips på billiga ridskolor eller om man kan åka och rida lite då och då. 

Anmäl
2015-01-21 20:09 #1 av: Sagolikt

Jag tycker att Aktiv häst (det ligger i Säve) är trevligt. Sund hästhållning och pedagogisk personal, tycker jag. http://aktivhast.se

Ridsport är inte billigt. Hästarna behöver ju mat, stall, hovslagare, veterinär osv och personalen behöver lön. Är det för billigt är det snarare ett tecken på att något inte står rätt till. Det är viktigt t ex med försäkringar och att man inte hamnar i en situation där man blir utnyttjad. 

Du kan säkert hitta fler förslag på ridskolor och lära dig mer om du tittar på http://ridsport.ifokus.se

Anmäl
2015-01-22 00:13 #2 av: [TanatosNyx]

Ett alternativ kan vara att få hjälpa till i ett stall och få rida ibland som tack för hjälpen. Tänk på att barn inte får utföra arbete, men det brukar finnas gott om pyssel och sysslor ändå. Det gäller dock att någon vuxen har tid att vara med och lära dig att rida på ett säkert sätt.

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2015-01-22 22:45 #3 av: Ria74

Kolla på orten du bor om det finns något stall där du kan få hjälpa till. Vet att många tjejer brukar gå till stallet här på orten och hjälpa till med lite småsysslor och får rida lite.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2015-01-25 21:41 #4 av: Patriszija

Min dotter rider då och då på ponnylyckan.se som ligger strax innnan landvetter, kostar 100kr/gång för prova på ridningen vilket vi åker på lite då och då eftersom min dotter inte är tillräckligt gammal för att börja i de fasta grupperna :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.