01 - Allmänt om barn

världens bästa mamma!

2014-10-20 13:43 #0 av: mnilep

Fick för mig att skapa en liten snackistråd! :)

Vad har egentligen bra mammor för egenskaper tycker ni? 

Kom att tänka på för ett tag sen vad min egna mamma gjort bra för mig i mitt liv. Bland annat, att oavsett om jag gjort rätt eller fel, så har hon alltid stöttat mig. Antingen i det jag gjort bra, och i det jag gjort dåligt har hon alltid hjälpt mig att komma in på rätt spår igen/förstå att jag gjort fel/det är fel på ett bra sätt. Hon har alltid satt sina barn i förstahand. Oavsett vad. 

Vad har ni/era mammor för bra egenskaper? :) 

Anmäl
2014-10-20 13:48 #1 av: Snovit79

Min mamma ingår inte i denna kategorin. 

Jag har en son som älskar mig och säger att jag är världens bästa mamma varje dag - så något har jag ju lyckats med under mina 15 år som mor. 

Är alltid närvarande, umgås mycket där vi gör saker tillsammans, pratar om allt, har alltid haft tydliga regler som ger respekt åt båda hållen osv. 

Anmäl
2014-10-20 14:24 #2 av: PogoPedagog

Min mamma har alltid lekt mycket med oss även långt upp i åldrarna. Hon leker faktiskt gärna med oss vuxna barn med:) Mycket äventyrslekar och utklädnad, gärna på nya platser. T.ex kan man vara hemlig spionagent på ICA. Detta är något som mina vänner han avundats mig och som jag ska försöka efterapa med mina barn; Att inte bry sig om vad omgivningen tycker för det är viktigare att leken blir bra.

Anmäl
2014-10-20 15:11 #3 av: Ria74

Min mamma har alltid funnits där och stöttat när man behövt det. Själv försöker jag vara en så bra mamma jag kan. Leker gärna med dottern och försöker vara den trygga punkten.

#2 Hemlig spionagent på ICA låter ju hur kul som helst. Vad/hur gör man?

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2014-10-20 19:37 #4 av: PogoPedagog

#3 Man kan ha lång rock, hatt, solglasögon och en portfölj med viktiga dokument. Sen smyger man runt och ser hemlig ut och viskar kodord till varandra. Eller så möts man vbid mjölken och byter hemliga dokument med varandra och smyger obemärktut ur affären. Till exempel :)

Anmäl
2014-10-20 21:40 #5 av: Ria74

#4 Haha det där får jag testa när Molly blir äldre. Blir ju lite vardagsäventyr :) tack för tipset.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2014-10-21 15:25 #6 av: [Torpedtass]

Min mamma är inte ens värdig att ha som diskussionsämne så hon faller bort.

Personligen lovade jag mig själv innan jag ens skaffade barn att aldrig någonsin bli som varken min mor eller min far och så blev det. Jag ställde in mig på en vision om mig själv som förälder och det är den vägen jag nu går.

Som mamma är jag alltid omtänksam, förklarande, ödmjuk, hjälpsam mm. Gör våra döttrar något tokigt skulle jag aldrig skälla ut dem, snarare fråga dem varför och sen förklara att det är fel osv.

Tex när vår dotter försökte stoppa fingrarna i vägguttagen, jag sa nej och förklarar varför man inte gör så och sen dess har hon aldrig rört dem igen. Samma sak har skett med spisen, kökslådor, kablar, djur mm.

Båda våra döttrar är väldigt mammakära och ska gärna båda sitt i mitt knä samtidigt, krama mig konstant, svansa efter mig mm.

"I will always be me but if me fails I will be I so in the end I will always be me"

Anmäl
2014-10-21 19:11 #7 av: CelsiusT

Min mamma har nog alltid varit väldigt bra på att få mig att tänka. Hon ställer sådär bra ledande frågor så man får vända och vrida på saker o ting. Hon har alltid stöttat, eller iaf aldrig o-stöttat, även när hon inte trott på det. Hon har alltid kunnat säga något stöttande, även om hon inte alltid hållit med eller trott att det kommer bli bra. Jag sa en gång att jag ville skriva en bok om en grej. Jag inser i efterhand att hon nog inte trodde att jag varken skulle skriva den eller ha samma åsikter då det var tänkt att börja skriva, men hon sa ändå "jag ser fram mot att läsa den". Så jag kände mig stöttad där och då, men inser i efterhand att hon nog inte hade så stor tilltro till att det skulle bli av/bli så bra. Och det blev det ju inte heller ;P Hon har alltid agerat utifrån tanken att vi barn skulle växa i oss själva och bli trygga, starka och självständiga individer. Och det har hon lyckats bra med oss alla 3 tycker jag.

Sen är hon inte perfekt, hon har många brister (vilket jag märkte och blev varse om ju äldre hon blev, jag är lite sladdis så hon orkade nog inte "hålla ihop" lika bra med mig som med mina syskon). Men hon är ändå min mamma.

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-10-21 23:35 #8 av: Challa86

Jag säger ofta att jag är världens bästa mamma. 
Jag är helt enkelt bara bäst. 
Jag anser att en mamma som mår bra kan lättare få sitt barn att må bra. 
Om jag som förälder utstrålar självsäkerhet, tycker om mig själv och är mån om mig själv, kommer jag även kunna lära min son att lyssna till sitt eget inre och få honom att förstå att han är värdefull, underbar och älskad. 
Det viktigaste jag kan ge min son är en röst. Och som förälder är en av de viktigaste sakerna att jag lyssnar. 
Barn gör inte som man säger. De gör som deras förälder/rar gör. 
Att vara förälder är något av det roligaste jag upplevt hittills. Jag lär mig något nytt varje dag och får uppleva nya saker med min son varje dag. Han lär mig och jag lär honom och mitt i allt har vi en himla massa kul Hjärta

challameow.wordpress.com 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.