14 - Barn med kroniska sjukdomar

Vilken extravagn passar oss?

2014-10-16 10:21 #0 av: CelsiusT

Jag har en normalstor kombivagn idag. Har provat den ute en gång på grusvägen, mest för att jag kände mig tvungen att prova den ;P Sonen är 2mån och jag upplever inget behov av vagn då vi istället bär i sjal till vardags både hemma och när vi ska iväg nånstans (och när vi är iväg så är det ofta i/ur bilen tusen ggr). 

Men jag har tänkt att det kan vara praktiskt med vagn om vi tex ska iväg på utflykt och vara hemifrån hela dagen. Speciellt när han blir lite större sen. Vi var iväg i helgen på just en sån där utflykt som ju hade varit praktiskt att haft barnvagn på (kanske?). Men det känns så bökigt att ta ut vagnen, fälla ihop den och lyfta den in i bilen så det blir inte av att vi tar med den. Då är det bra mycket smidigare att bära hela dagen istället. 

Nu kommer det nog inte bli några fler sådana utflykter i år, så nästa gång så kommer han ju vara ganska mycket större och sitta o sådär. Så nu tänkte jag redan nu börja försöka börja leta efter en mindre smidigare extravagn/sulky att ta till vid sådana tillfällen.

Mina krav/önskemål är att den ska vara liten och lätt när den är ihopfälld så den är smidig att slänga med i bilen, vill att det ska finnas liggläge (iaf så gott som plant), helst att den går att ha vänd åt båda håll och hyfsade hjul.

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-10-18 17:29 #1 av: Challa86

Är det inte lättast att fråga i en barnvagnsaffär? 

challameow.wordpress.com 

Anmäl
2014-10-18 17:37 #2 av: CelsiusT

Tänkte att det finns många här som säkert har egna erfarenheter (har även frågat inne på barnvagnar.ifokus). I en barnvagnsaffär så står en säljare som vill sälja och den personen är oftast begränsad till det utbud dom har i just den affären + att det kräver att jag kan ta mig dit vilket inte kommer ske närmaste veckan/veckorna. Vet inte när jag är i närheten av en sådan affär nästa gå och dessutom har tid att gå in och fråga.

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-10-18 17:39 #3 av: CelsiusT

Dessutom tycker jag det är svårt att få bra överblick när man står i en affär, tycker det är jättesvårt att jämföra och förstå vad jag ser och i lugn o ro kunna skapa mig en uppfattning av vad jag vill ha. Så bekvämt att sitta vid datorn och kunna surfa runt och läsa om flera samtidigt osv. Känner mig alltid så pressad när jag står i affären.

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-10-18 17:48 #4 av: Ria74

Jag köpte en begagnad akta graco  på barnloppisen i byn och den har varit kanon att ha med sig i affärerna. Den är liten och smidig och lätt att fälla ihop plus att man kan få nästan plant liggläge i den. 

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2014-10-18 18:08 #5 av: CelsiusT

#4 Aha, vilken modell? Är det en sulky eller vanlig vagn? Ser att det finns flera olika sorter. Kan du ha barnet vänt mot dig i den?

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-10-18 18:14 #6 av: Challa86

#3 Jag förstår absolut. Har man dessutom en liten med sig som kräver ens uppmärksamhet samtidigt som man ska lyssna på vad säljaren säger blir det ju bara en enda röra alltihop. 
Lycka till i din jakt :)

challameow.wordpress.com 

Anmäl
2014-10-18 18:35 #7 av: Ria74

#5 Det är en sulky, en sån här: http://shop.alltforforaldrar.se/akta-graco-vagn-sulky-mirage-farg-mode-gris

Nej, hon kan inte sitta vänd mot mig. Det är väl den enda nackdelen med vagnen. 

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.