01 - Allmänt om barn

Sätt att leka

2014-05-14 23:18 #0 av: JossanH

Vår dotter har varit väldigt "tidig" i sitt sätt att leka. Hon var bara en 8-9 månader när hon började mata sina dockor med flaskor och säga "namnamnam" och något äldre när hon började vyssja dom i famnen. Som 10-11 månaders lekte hon tex en hel timma med en docka och en apa på stranden där hon bäddade åt dom i en brassestol.
Vid drygt 1 började hon även säga "mamma mamma" när hon vyssjade sina dockor.
Hon har också varit väldigt förtjust i böcker. Man såg tidigt vilka som var favorit och när hon var 6-8 månader ungefär vevade hon med armarna och gjorde rejäla pruttljud bara man tog fram favoritböckerna eller bläddrade till de bästa avsnitten.
Och nu, när hon blir 2 år om 3 månader, är bland det bästa som finns när man berättar saker för henne. Antingen ska det vara pippi eller Emil-sagor (återberättar filmerna kan man säga) eller när vi pratar om något vi gjort eller varit med om. Hon blir som ett tänt ljus och bara lyssnar och kommenterar saker, och när man berättat klart säger hon oftast "till" eller "mer" för att hon vill höra mera eller en gång till.
Jag gillar att hon vill lyssna och det är kul att förklara saker när hon är så intresserad av att lyssna! :)

Hur har era barn varit? Något speciellt intresse som utmärkt sig från tidig ålder?

Sajtvärd på Iller.ifokus
Anmäl
2014-05-15 09:12 #1 av: Ria74

Molly var inte gammal, ca 6 månader när hon sträckte armarna mot hunden och försökte klappa henne. Nu när hon kryper får man se till att hunden får vara ifred eftersom hon är efter henne hela tiden.

Vid 7-8 månaders ålder älskade hon att pyssla med sin docka, vyssja, pussa bäbis, ge den nappen och krama den.

Nu är hon 10 månader och ingen leksak slår hundens vattenskål. Hon kan sitta där hur länge som helst och låta vattnet rinna mellan fingrarna.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2014-05-15 12:35 #2 av: jmkforlajjf

Min dotter låter väldigt lik din dotter TS :-) . Hon har alltid vaggat sig själv fram och tillbaka, precis som jag gjorde med henne när hon var bebis. Runt 1 år började hon även vagga sin dockor, eller om det var något tidigare. Böcker har hon alltid älskat. Vi har alltid haft som rutin att vi läser innan hon ska vila och innan hon ska sova. Sen brukar de bli en hel del böcker däremellan också dom flesta dagarna ;) hon tycker även det är olidligt kul att ligga själv i våran säng med filten på sig och dockan i famnen och ligga och "läsa" högt och kolla i böcker. Hon har även alltid äääälskat att leka med telefoner. Trycka på knapparna och låtsas prata i telefon. Det verkar vara bland de roligaste just nu, samt att leka med henne gosedjur och dockor. Hon har börjat lite smått att leka någon form att låtsaslekar, och det är så himla kul att både deta i dom och bara sitta och titta på! Jag tycker man märker tydligt att kärleken hon får av oss överför hon till sina dockor när hon pussar och kramar och tar så väl hand om dom. Dock får dom ju sig en smäll ibland eller två, då kanske dom blir osams haha :P de har även börjat bli populärt att försöka klä på sig kläder själv, så tror det blir utklädningskläder i födelsedagspresent :)

Anmäl
2014-05-15 17:10 #3 av: JossanH

#2 här har det också börjat pratas i våra telefoner då hon hittar på saker att säga och det är väldigt underhållande :P

Sajtvärd på Iller.ifokus
Anmäl
2014-05-15 18:57 #4 av: jmkforlajjf

#3 haha ja de äre verkligen! Riktigt kul att sitta och titta och lyssna på, ibland låter det väldigt allvarsamt ;D

Anmäl
2014-05-15 21:59 #5 av: [Tess86]

För Billy är det detaljer som gäller. Allt ska vändas och pillas på och undersökas noga. Tidigt lärde han sig att vända på bilar uppochner och snurra på hjulen. Han älskar snören, knappar, flärpar, saker som kan snurras på och till och med att plocka upp hårstrån från hunden från golvet. Han är 10 månader och har lekt med pilliga saker i flera månader, men att plocka upp hårstrån lärde han sig ganska nyligen. 

Ena hunden är också en stor favorit, ingenting kan få honom att skratta som hon kan. Han började sträcka sig efter henne runt fem månaders ålder. Innan dess var det bara mysa som gällde. På den här bilden är han fyra månader gammal.

Anmäl
2014-05-15 22:00 #6 av: [Tess86]

Här är han sex månader.

Anmäl
2014-05-16 08:59 #7 av: Destany

Oscar älskar den ena katten. När han var mindre så tittade han alltid efter henne o nu kryper han till henne o kramar henne. Annars tycker han om bollar o en lejonleksak som låter. Han har börjat att krama sina leksaker oxå. Han är 11 mån

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.