01 - Allmänt om barn

Elektronisk utrustning och barn

2014-02-23 08:53 #0 av: CelsiusT

Jag är nyfiken på hur ni gör med den moderna elektroniken och era barn. Har ni låtit era barn leka med smartphones, plattor osv från tidig ålder, och i så fall hur tidigt? Har ni någon begränsning eller tycker ni det är bra att dom använder sådan utrustning så mycket som möjligt? Motivera gärna hur ni tänker.

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl
2014-02-23 09:40 #1 av: Tina-A

Vi har inte begränsat användandet så mycket men begränsat innehållet så att säga. Vi laddar ner appar vi tycker är vettiga och lärorika. Hon har lärt sig massor och kan många bokstäver, mycket engelska, räknar bra på både svenska och engelska, kan många geometriska former osv.. Det enda jag oroar mig för är strålningen, men det är svårt att komma ifrån då vi har allt det elektroniska hemma och wi-fi.. Dom har ju på förskolan också, det finns överallt.. Så det är mitt enda orosmoment

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl
2014-02-23 10:03 #2 av: Ria74

Jag kommer inte att låta Molly leka med smartphones, plattor och dator förrän hon kommer på förskola och mer eller mindre måste. Tycker inte dom har något behov av att göra det innan heller.

Ska hon börja räkna, läsa eller annat så kan vi använda vanliga papper.

Tycker det är rejält otäckt med strålningen från alla skärmar. Vi vet inte än hur det kommer att påverka dom som använt det flitigt nu så jag vill inte utsätta henne för det mer än nödvändigt.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2014-02-23 14:35 #3 av: PogoPedagog

Bastian får leka med sin mormors platta o pappas smartphone ibland kanske någon gång i veckan med någon baby-app. Jag tycker det är alldeles underbart att ha smartphone/bärbar dator när man åker bil långt. Då får han hålla på hur mkt han vill med dessa o det började han med när han var liten. Han har aldrig gillat att åka bil o vi har släkt o vänner på långa avstånd tyvärr.

I hemmet är det begränsat efetrsom vi vill försöka få honom att leka med annat i första hand, gärna mer fysiska lekar. Hans pappa älskar datorspel så när han blir lite större kommer de säkert spela ihop och jag ser det som någon ganska positivt så länge man väljer rätt spel och begränsar tiden. Till mindre barn tänker jag mig att 30 min /dag får räcka med datorspel. Större barn kan väl få en timme o tonåringar får man väl kämpa för att få bort från skärmen alls inbillar jag mig. 

Anmäl
2014-02-23 17:48 #4 av: jmkforlajjf

Ingen sånt till min dotter! Hennes pappa vill köpa en surfplatta, men jag vägrar! Det enda hon får leka med mer eller mindre är min touch-telefon som jag nyligen köpt, innan hade jag fortfarande knapp telefon som hon fick trycka på hur mycke hon ville haha! Dock spelar hon inga spel eller nåt, utan hon går mest runt och låtsas pratar i telefon eller försöker lista ut koden :P

Anmäl
2014-02-23 18:24 #5 av: ChristineL

Jag gillar det inte, det finns böcker, spel och leksaker som man kan lära sig med istället. Alla vi här är ju uppväxta utan en massa elektronik och vi har ju överlevt :)

Anmäl
2014-02-23 18:30 #6 av: Emelie-E

Min son på tre år har faktiskt en egen iPad av den enkla anledningen att den kan man låta ha helt begränsad så han inte kan göra annat än att spela de spel vi har valt åt honom. Den sitter även i ett skydd som är stöt-och vattentåligt, så den går inte sönder i första taget.

Han har också lärt sig massor! Och han tycker det är väldigt skönt att komma hem efter förskolan om dagarna och bara sätta sig i soffan med paddan och ta det lugnt en stund. De dagar han är hemma hela dagarna så brukar han spela en stund då och då. Man behöver inte säga till honom att han inte får spela mera, utan det där känner han av bra själv. Så han har fri tillgång till sin padda.

Anmäl
2014-02-23 18:34 #7 av: JossanH

Min dotter är 1,5 år och galen i alla iphones! Har inga appar eller annat "kul" för henne men hon vill se alla bilder och filmer på oss i familjen. Hon älskar ju böcker (vi läser många böcker varje dag) så tror intresset för bilder kommer därifrån.

Sajtvärd på Iller.ifokus
Anmäl
2014-02-23 18:37 #8 av: CelsiusT

#5 Jag tänker så jag med. Dessutom varnas det ju en del för det här med pixel-tittande så det känns ju som att man vill begränsa tycker jag. Och spontant så känner jag att det är mer utvecklande att leka IRL, alltså med klossar formade till bokstäver och siffror osv. Samtidigt är jag lite kluven, för hur ser världen och samhället ut om 5-10 år? Redan idag springer små mellanstadieelever omkring med var sin laptop där allt skolarbete sköts. Redan idag krävs stor datorvana för alla arbeten. Är det kanske rent av en kunskap som är bra att ge barnet redan tidigt?

Medarbetare på westernridning.ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.