01 - Allmänt om barn

spraysolar sin fyraåring.

2013-12-30 16:14 #0 av: Djurälskaren87

sitter och kollar på trean extrema mammor och såg en mamma spraysola sin fyraåring, höll på att sätta kaffet i halsen. Jag tycker det är osmakligt och fruktansvärt att inte låta barn vara barn utan dom skall redan i så tidig ålder tänka på utseende.

Anmäl
2013-12-30 17:04 #1 av: Ria74

Jag håller med, har sett något program på tv om amerikanska mammor som håller på med skönhetstävlingar för sina barn.

Barnen sminkas och kläs för att se ut som minivuxna. Det är skrämmande att titta på tycker jag.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2013-12-30 18:38 #2 av: Thiah

Vi har två program som går här i finland just nu och som stör mig enormt. Ett är om "travelers" som bor i bland annat husvagnar. Tror det ska handla om deras festkultur där allt är Stort och i mina ögon totalt överdrivet och hemskt. (en hade en bröllopsklänning med blinkande ljus i..).  Såg ett gäng barn som dansade på en fest i minimala plastiga kläder med högklackade skor till. De dansade porrigare än vad jag någonsin sett. Dessa var 5-8 åringar. hujedamig




En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2013-12-30 22:19 #3 av: Jaguar_

Sjukt..Håller bara med. Klä barn som barn för bövlen! Låt dom bli skitiga och leka fritt och ha ett problemfritt liv utan vuxen bekymmer. Usch!

En morsa i england ger sin dotter, som då fyller 6 år, en bröstförstoring till hon blir gammal nog att göra det...Errr? (minns inte vad hon heter men hon är blond och ser ut som en gammal plast barbie)

Viktoria Beckham går in i en dyr modebutik med sin bebis på 6 månader knappt och hon säger ungen säger till henne att här hör jag hemma mamma...Tror jag inte hon tyckte som en 6 månaders bebis :P

(Dock tycker inte jag man ska ge mobilen eller en egen surfplatta i näven på dom heller när de är små och med små menar jag under 10 år typ (förutom en enkel mobil som går att ringa på om något händer när de börjar skolan. Det är ok, och lära sid dator får de göra från lekis vilket jag också tycker är sjukt...låt barn leka med varandra och utvecklas istället för att sitta framför skärmar! och om de har platta hemma..ha regler på hur de får användas.) Lärorikt ja, men inget socialt eller som hjälper till lek och fantasi med andra som sagt. Sen får folk säga vad de vill om det.)

Anmäl
2013-12-30 22:51 #4 av: Ria74

Jag fick faktiskt märkeskläder av en bekant till min nyfödda dotter. Ärligt talat visste jag knappt vad jag skulle göra med dom.

Jag använde dom max en gång och då lyckades hon bajsa ner dom totalt Gapskrattar kan säga att min lilla tjej skiter fullständigt i om det är märkeskläder eller inte än så länge Skämtar

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2013-12-30 23:12 #5 av: Djurälskaren87

4# märkeskläder har inte jag problem med iallfall:) visst det ska inte vara överdrivet men gillar att blanda nytt med gammalt och vill göra det på mitt barn med, men det där med bikini,sminkning,skönet överlag osv kommer jag vänta med... till minst 12 år.

Anmäl
2013-12-31 01:27 #6 av: Jaguar_

#5 Tummen upp

Anmäl
2013-12-31 10:07 #7 av: Ria74

Jag för min del tycker bara det känns extremt onödigt med kläder från Gucci till en 2 månaders. Men visst, vill någon lägga flera 1000 på kläder så är det ju upp till dom.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl
2013-12-31 10:27 #8 av: Thiah

Jag jobbar i ett väldigt snobbigt område och jag förundras över att barnen har dyrare kläder än vad jag tjänar i månaden. Ofta är de inte direkt barnvänliga heller utan hårda och tighta. 

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket. /Nalle Puh

Anmäl
2013-12-31 13:01 #9 av: Djurälskaren87

Nej inte Gucci kanske men något annat märke absolut. Finns begagnat att köpa och självklart ska byxor osv sitta bekvämt och inre bara se snyggt ut

Anmäl
2013-12-31 14:12 #10 av: Mabrotnosh

Har en kusin som köper dessa kläder. På min dotters dop hade hon prada skor och en gucci jacka. På julafton hade hon en klänning från prada. Hennes mamma kommenterar hela tiden hennes kläder och rättar hela tiden till dem. Hon är 2 år och har aldrig någonsin fått äta själv. Tror inte ens ungen är kapabel till att använda sked för att få in maten i munnen. Hon får absolut inte bli kladdig eller smutsig på något sätt överhuvudtaget. Hon får inte vara barn och jag tycker det är så sorgligt att se.

Anmäl
2013-12-31 14:15 #11 av: Djurälskaren87

10# ja det låter inte bra:( 

Anmäl
2013-12-31 16:20 #12 av: Ketang

#10 Bedrövligt. Hade varit bättre om hon skaffat en docka i stället!

Jag har en släkting som gör liknande mot sin son. Han hade enorma problem på dagis när dom andra barnen lekte ute och hade hur roligt som helst! Han var totalt livrädd för att smutsa ner sig. Tillslut tog personalen upp detta med föräldrarna och dom kom överens om att pojken fick lov att ha "sämre" kläder på sig på dagis och föräldrarna lät honom smutsa ner sig på dagis. Men han har blivit hjärntvättad. Grinar (han är 7år) så fort han får minsta lilla smuts på sig och har aldrig lekt med lera, i sandlåda osv. Han har alltid ett paket våtservetter i ryggsäcken så han kan tvätta av händerna om han tagit i något osv. Grejjen är att han har inte dyra märkeskläder. Han har "normala" kläder från H&M osv. Men hans pappa är sjuklig pedant :-/

Anmäl
2013-12-31 17:15 #13 av: Dominika

Min kusin och hennes barn då.. Hon är så bortskämd! Blond barbiedocka med bara massa rosa klänningar. Hon ser alltid sur ur på kort. Eller, hon ser sur ut jämt. Undra varför. Såg tror att hon inte vill ha sådana kläder. Hon är 6 år och har Bh!!! Jag tror hennes mamma utgår från Rosie McClelland. Hon är sån. Usch, barnplågeri!

Med vänliga hälsningar Denise Medarbetare på Allergier iFokus och medarbetare på Barn iFokus
Anmäl
2013-12-31 17:18 #14 av: Ria74

#13 Bh på en 6-årig är verkligen inte okej tycker jag.

mvh Maria värd på barn, miljonar, bloggande
medarbetare på husmorstips.ifokus
Min blogg: http://nouw.com/mariastankar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.