02 - Barn 0-12 mån

Grönt bajs?

2013-11-21 19:34 #0 av: [Zorita]

Jag helammar min son, som är 3 månader, men de senaste dagarna har hans bajs varit jättegrönt? Han verkar inte ha ont i magen alls, utan skrattar och är glad för det mesta. Jag har försökt mjölka ur ena bröstet ordentligt så det inte ska vara pga det. Det enda jag kan tänka mig är att jag ätit gröna bönor de senaste dagarna, kan det vara det?

Vad tror ni, borde jag gå till läkaren med honom? Eller vad tror ni det kan vara?

Anmäl
2013-11-21 19:38 #1 av: [Lynx1]

Det ska inte vara något problem, min son hade det ibland. Förvisso flaskmatad men minns att jag googlade på det eftersom jag ville veta att allt var ok och jag fick då uppfattningen om att allt var ok :-)

Anmäl
2013-11-21 19:40 #2 av: OlgaMaria

Nej du behöver inte gå till läkaren. Det är inte ovanligt att de får grönt bajs ibland. Ofta i samband med att de är lite sjuka.

Däremot kan jag tipsa om probiotika, t ex sempers magdroppar, som ger lite boost till magen att fungera bättre. Det är jättebra att ge probiotika under första levnadsåret för då etableras den bakteriekultur som kommer vara den normala för resten av livet.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2013-11-21 19:53 #3 av: ChristineL

Kräks han mycket? En granne berättade att hennes son var ett riktigt kräk-barn och pga det var hans bajs grönt som pesto.

Anmäl
2013-11-21 20:11 #4 av: PogoPedagog

De kan även få grönt bajs om de är riktiga storätare och tarmen inte hinner tillgodogöra sig allt. Men det är inte heller farligt på något vis om de inte får magknip av att äta för mycket för snabbt.

Anmäl
2013-11-21 20:15 #5 av: [Zorita]

Nej han kräks inte mycket. Eller, kanske en gång per dag, på morgonen oftast. Är det mycket?

Han har haft grönt bajs i omgångar, men nu har han haft det väldigt ofta ett par dar, så det är därför jag blir lite orolig. Det senaste dygnet har bara ett bajs varit gult, och det var hans "morgonbajs".

Vi ska till läkaren snart oavsett, men vi skulle gärna gå nästa vecka efter löning för vi ska ge honom vaccin samtidigt och det kostar en del. Men om det är någon risk för honom kan vi förstås gå två gånger.

#2 Bra tips, tack! Nu bor jag i Spanien och jag har ingen aning om vad det heter här, men jag ska kolla med läkaren. Generellt brukar han vara rätt bra i magen, inte mycket gaser eller så, men de senaste dagarna har det som sagt varit väldigt grönt i blöjan.

Anmäl
2013-11-22 07:17 #6 av: AnnaFagerell


Grön avföring hos ett spädbarn beror på att passagen av maten genom tarmarna är snabb. När tarmpassagen inte är så snabb blir avföringen gul

Medarbetare på djurskydd.ifokus
Anmäl
2013-11-22 08:59 #7 av: Destany

Vilken bra tråd:) min son har alltid haft grönt bajs. Har undrar varför. Han äter ersättning o nu fick jag svaret:)

Anmäl
2013-11-22 09:23 #8 av: OlgaMaria

Min kille fick ersättning och ammade lite grann under första halvåret. Han hade ofta grönt bajs men det blev alltid bättre när vi gav sempers magdroppar. 

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2013-11-22 09:23 #9 av: [Zorita]

Ja min kille är en riktig storätare. Just nu äter han också ofta men lite (han är i varje fall snabb) varje gång, så det kan ju vara det! Jag tänker att han förbereder för ett språng eller så och tuttar igång produktionen bäst han kan.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.