02 - Barn 0-12 mån

Vad kan det vara tro?

2013-11-20 18:57 #0 av: [MyCassie]

Ska till BVC imorgon där vår dotters sköterska skall kolla hennes ögon då de darrar emellanåt. Hennes ögon liksom darrar snabbt åt höger och vänster ibland, vad kan detta bero på?

Tänkte höra om någon varit med om liknande också?

Anmäl
2013-11-20 19:31 #1 av: AnnaFagerell

min dotter som nu är 7 hade det så. Men hon var ganska skelögd. Det har växt bort med åren alltihop

Medarbetare på djurskydd.ifokus
Anmäl
2013-11-20 20:04 #2 av: [MyCassie]

#1 ok, vår dotter är inte skelögd och vi upplever darrandet bara blir värre.

Jag själv har väldigt dålig syn, två olika synfel dvs ett synfel på ena ögot och ett annat på andra.

Jag har svårt att se text och konturer samt att jag ser grådisigt och suddigt utan glasögon på. Lite rädd hon fått mitt synfel eller värre.

Anmäl
2013-11-20 21:08 #3 av: regskylt

Nystagmus. Det brukar ligga bakomliggande orsaker bakom nystagmus.

Anmäl
2013-11-20 21:38 #4 av: [MyCassie]

#3 ska inte ögonen darra konstant då? Vår dotters ögon darrar inte jämt men flera gånger om dagen med timmars mellanrum.

Anmäl
2013-11-20 22:23 #5 av: TezzD

Det kan ju vara ett synfel... närsynthet kan göra så har jag hört? 
Hoppas dom hittar "felet" och hjälper henne Blomma

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-11-20 22:43 #6 av: [MyCassie]

#5 hoppas jag med och hoppas de tar det på allvar och inte avfärdar det som så mycket annat med "det går nog över".

Anmäl
2013-11-21 07:17 #7 av: AnnaFagerell

#6 Det gör man nog till en början, hoppas att det skall gå över. Tror inte man gör så mycket innan ett års ålder

Medarbetare på djurskydd.ifokus
Anmäl
2013-11-21 11:23 #8 av: Ketang

Jag funderar på epilepsi. Det kan te sig väldigt olika. http://www.1177.se/Jonkopings-lan/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Epilepsi/?ar=True

"Andra typer av anfall kan vara mycket lindriga, som vissa fokala anfall då inget märks utåt utan bara upplevs av en själv."

Anmäl
2013-11-21 11:30 #9 av: [MyCassie]

#8 den tanken har jag haft, speciellt i förrgår när hon sov på min arm och utan vidare vakna upp med ett hackande huvud och skrek för att sen somna om men det har bara hänt en gång.

Anmäl
2013-11-21 11:41 #10 av: Ketang

Jag tycker absolut att du ska ta upp detta med en läkare. Nöj dig inte med att dom säger att ni ska vänta och se. Be dom förklara i så fall vad som kan hända OM det är ep och hon inte får någon hjälp.

Anmäl
2013-11-21 13:03 #11 av: AnnaFagerell

#9 Sådär gör mina barn ofta, även de lite äldre, när de har någon form av infektion.

Kan du inte själv utforska lite med hennes syn? Om det handlar om närsynthet eller tvärt om så borde man kunna se hur hon reagerar genom att testa lite själv.

Medarbetare på djurskydd.ifokus
Anmäl
2013-11-21 14:03 #12 av: [MyCassie]

Nu har vi varit hos BVC och de ska kontakta ögonspecialisten och se om de vill undersöka henne eller avvakta ett tag. Sköterskan skulle ringa oss när hon vet mer.

Anmäl
2013-11-22 12:22 #13 av: [MyCassie]

Idag ringde dem, vi kommer få hem en kallelse till ögonspecialisten.

Anmäl
2013-11-22 14:45 #14 av: [Zorita]

Jag brukade få sådär att mina ögon hackade. Jag har ett pyttelitet brytningsfel (för litet för att korrigera) på det ena ögat, så det andra måste jobba lite extra hela tiden. Därför blir ögonen lätt trötta ibland och då darrar de sådär. Nu har jag inte haft så på länge eftersom brytningsfelet fixade till sig. Jag är också rätt närsynt och det gör ju också ögonen trötta.

Anmäl
2013-12-13 08:22 #15 av: [MyCassie]

Härlig personal.

Var tydligen barnsjukhuset vi skulle till för undersökning men fick avboka dagens tid då jag har enorm värk i lederna, foglossningen är värst, och är sängliggande samt att min farfar ligger på dödsbädden och risken finns jag får ett tråkigt samtal idag och därmed har jag knappt sovit något. Dottern har heller inte darrat med ögonen på ett par veckor nu heller.

Ville omboka tiden, vilket man måste göra via BVC.

Men vilken utskällning man fick. Att man får förhinder tålde de inte, de mena på att jag minsan kunde gå dit även om varje steg jag tar gör att jag skriker. "Det är ett barn!!!!" Skrek receptionisten i telefonen (halva sjukhuset måste hört det), fy fan vad otrevlig personal som minsan läxa upp en om hur man är förälder. Usch och tvi....

Anmäl
2013-12-14 15:56 #16 av: Ketang

Men jösses! Hoppas bara att hon hade en dålig dag så hon inte bemöter alla på det sättet!

Anmäl
2013-12-14 22:06 #17 av: [MyCassie]

#16 Anser inte en dålig dag är en ursäkt heller. Hon mena på att eftersom överläkaren bestämt vi skulle dit så ska vi också dit till varje pris. 

När man sen förklara att man inte kan blev hon förbannad och avsluta sen samtalet med "då kommer ni minsann få ett samtal från överläkaren". Någon timme därpå ringde det på dolt nr som jag inte han svara på, får några signaler, men den som ringde ringde aldrig upp igen.

Receptionisten tog det lite väl allvarligt som om vår dotter var döende.

Och mycket riktigt fick jag senare det tråkiga samtalet om att min farfar gått bort, så sitta på sjukhuset hela dagen i går med min dotter var inte något jag hade lust med därav avboka jag tiden iom att jag visste det där samtalet skulle komma + den värk och smärta jag hade.

Anmäl
2013-12-16 12:38 #18 av: [MyCassie]

Nu har de ringt upp en, gett ny tid och en ny utskällning. Fick inte en syl i vädret så kunde inte säga att min farfar gick bort den dagen. Åt andra sidan hade de väll inte brytt sig då vi nämnde att det hänt tråkiga saker inom familjen som en av anledningarna till att vi avboka förra tiden vilket de blev förbannade över.

Får väll se på torsdag när vi går dit om de fortsätter skälla ut en. Risken finns att jag bryter ihop och skäller tillbaka med hull och hår.

Anmäl
2013-12-16 22:54 #19 av: Mabrotnosh

Gör det för man behandlar inte folk så där. När du skällt ut henne fråga om hon njöt av det

Anmäl
2013-12-19 20:01 #20 av: [MyCassie]

Var där idag, ingen utskällning men världens trögaste receptionist som fråga varför vi var sena. Berätta sen att första bussen vi skulle ta hade redan två barnvagnar i sig så vi fick vänta på nästa, hennes kommentar "jag har hört talas om det problemet, det är väll av säkerhetsskäl busschaufförer nekar fler barnvagnar". Vi sa sen "Nej, finns en plats i bussen som är avsedd för barnvagnar och rullstolsburna och där rymms bara två vagnar åt gången." Hon fatta fortfarande inte hur vi mena så vi stod säkert och förklara 5 min sen sa hon "ok, jag fattar" och gick till en kollega i korridoren där hon sa "de fick inte gå på första bussen pga den var full enligt busschauffören", jag sucka bara och orkade inte längre förklara hur en buss såg ut inuti. 

Hur som haver så fattade i alla fall läkaren vår sena ankomst. Undersökningen gick bra och de hitta inget märkvärdigt men läkaren skulle höra med sina kollegor om vi skall till en ögonspecialist eller avvakta så de ringer någon dag.


Anmäl
2013-12-20 08:07 #21 av: AnnaFagerell

Visst är det trist att bli skälld på men det verkar också som att du dragit upp detta att bli en enormt stor grej innan du skulle iväg. De som sitter i andra sidan luren har säkert trott att det varit något allvarligt fel på ditt barn och inte velat att du skulle vänta. Tycker inte det är konstigt då att de skäller på dig första gången för tänk om det faktiskt vore något allvarligt där dagar kan spela roll?!

Efter att ha läst om dig i en annan tråd vill jag bara säga, du har själv satt dig i din sits. Har man foglossning och värk går livet vidare ändå. Man kan inte avboka veckans alla dagar och saker man ska göra pga detta. Det lär också bara bli värre med tiden. Man får ta sig i kragen och göra sakerna ändå.

Tror att du skulle må bra av att försöka vara lite mer positiv. Saker händer alla, det är inte läge att stanna upp och tycka synd om sig själv alltid. Alla skriker kanske inte ut sina problem som du gör men många har mkt större bekymmer men kämpar på. Visst är folk olika men om du inte försöker vara positiv kommer livet bli kämpigt.

Medarbetare på djurskydd.ifokus
Anmäl
2013-12-20 11:28 #22 av: [MyCassie]

#21 Du läste inte hela tråden va? Foglossningen var en anledning den andra var att min farfar gick bort samma dag som vi skulle dit. Vet inte men du kanske är en sådan person som biter ihop, skiter i allt och går ändånär någon har dött men jag är inte det. Jag hade ingen lust att sitta där och gråta floder, detta förstod dock inte receptionisten och gav mig utskällning.

Så om du förstår varför de skällde ut mig helt empatilöst så är det är din ensak.

Och du börjar bli jävligt jobbig, vadå skriker ut mina bekymmer? Nyss klaga du på att en sjuk person (vilken sjukdom/besvär den än har) inte kan berätta sina bekymmer. Dessutom vet du inte ens varför jag är sjukskriven utan har bara skapat en egen bild i ditt huvud om min situation och att jag är sjukskriven är inget jag själv försatt mig i, jo möjligen genom att ha valt det jobb jag har. Foglossning kan göra så ont att man inte kan gå om du inte kände till det.

Varför håller du dig inte till ditt istället för att dra slutsatser och ha fördomar om personer du inte vet någonting om, gör det hela enklare för dig. För hur mycket du eller någon annan än tjatar har jag ingen skyldighet att gå djupare in på vad jag har och inte på ett random forum, end of story.

Anmäl
2013-12-20 15:13 #23 av: Ketang

Anna Fagrell har högst troligt aldrig haft sjukt ont eller så är hon helt enkelt känslokall inför andra människors smärta/problem.

TS lyssna inte ens på det!

Anmäl
2013-12-20 15:26 #24 av: AnnaFagerell

#23 Då jag varit sjuk sedan jag var 16 (är 33) så vet jag definitivt vad jag talar om. Haft problem alla mina tre graviditeter men vet också därigenom att man inte mår bättre av att gnälla och tycka synd om sig själv. Vet också att man tar väldigt illa vid sig vid minsta lilla motstånd och att man uppfattar saker mkt hårdare än vad det är menat. Liksom TS ovan bevisat... Menar bara att om hon gått hårt ut mot personalen och uttryckt sin oro över sin dotter, för vad jag kan förstå så ville man också kanske utesluta någon form av hjärnskada eller andra farliga och allvarliga saker på tösen... så är det inte konstigt om personalen höjer rösten och vill ha dit barnet... Sen tror ju jag att en sådan känslig person tycker att de skäller men kanske det inte var så heller...

Att det finns vissa som skulle låta livet gå vidare trots dödsfall och andra inte kan är inget jag påstår skulle vara varken rätt eller fel. Har själv förlorat närstående, mkt mer nära än så. Handlar inget om att kunna eller inte kunna känna smärta.

Man lär sig dock hur folk verkar fungera när man läser olika trådar och endel skulle nog ändå försöka att hitta positiva saker också för annars lär livet bli outhärdligt för både en själv och andra. Vet faktiskt vad jag talar om då jag varit med om det själv.

Medarbetare på djurskydd.ifokus
Anmäl
2013-12-20 15:34 #25 av: [MyCassie]

#24 och jag suckar när jag ser en person börjar nämna ålder och iom det påstå sig veta vad den talar om.

Vet inte om du tar skrik av personal som lungt påpekande, jagvtog det dock som utskällning. Och nej det var ingen hjärnskada de skulle kolla, de skulle bara lysa hennes ögon.

Lär sig hur folk fungerar ja då kanske man lär sig också vilka som gillar att vara besserwissrar, komma med pekpinnar, trycka ner folk så om du anser att text på forum är ett sett att veta hur folk är i verkliga livet då gäller det samma på dig och det du skriver.

Jag tycker dock att text är text och visar inte speciellt mycket om personen bakom den.

Anmäl
2013-12-20 22:36 #26 av: Murvel

#24 Men kom igen nu. I den här tråden också?! Kul att du klarar dig så bra trots problem, men vill folk berätta om sina bekymmer så låt dem göra det. Eftersom du helt utgår från din egen erfarenhet "det här har ju JAG klarat" och helt utestänger andras tolkningar så uppfattas det lätt som att du är både oempatisk, egocentrisk och oförmågen att hantera att alla inte är som du. Oavsett om det stämmer eller inte så är det trist att läsa hur du hackar på folk.

Anmäl
2013-12-24 01:31 #27 av: Mabrotnosh

Kanske skulle bli lite bättre stämning här istället för detta hackande. Alla är vi olika och alla ser vi på olika sätt. Alla vi här inne skriver troligtvis här av en anledning för att få råd och stöd i svåra situationer. När vi gör det kan det vara skönt att få uppbackning av folk. Sluta hacka på folk och sluta upp med detta halshuggande.

En sak till bara. Alla hanterar vi sorg på olika sätt. Alla upplever smärta olika. Vi är alla så olika att det är svårt att diskutera på vad vi skulle gjort i olika situationer och vad man har för ålder spelar väl ingen roll. Jag kan vara 25 och har upplevt mer saker än en 40 åring gjort. Så lägg av num

Anmäl
2013-12-25 12:12 #28 av: Ketang

#24 DU inte "man". DU mår inte bättre av att gnälla, eller gör du det? Det verkar ju som att du mår bättre av att gnälla på folk över internet i alla fall! Inse att DU inte är "alla". Vi är som #27 skriver så himla olika! Jag som person är sån som bryter ihop och går vidare. Men då måste jag få må skit och uttrycka det när jag väl bryter ihop. SEN bestämmer jag mig för att gå vidare och då biter jag ihop och kämpar. Men man måste acceptera att alla inte är som en själv! INGEN tycker att du peppar, pushar eller gör NÅGOT positivt för TS när du skriver så nedvärderande så jag personligen förstår inte alls varför du ens var tvungen att vara så elak? Men som sagt, du kanske mår bra av att vara det?

TS, jag hoppas att du får den hjälp du vill ha och behöver, att dom inte hittar något allvarligt och att du piggar på dig! Foglossning är inte kul, jag har haft för jäkligt med sista tösen och nu är hon 8månader och jag har fortfarande ont :-/

Anmäl
2013-12-25 17:11 #29 av: [MyCassie]

#28 Jo, jag har en ledsjukdom.också kallad EDS vilket inte gör det hela bättre men man biter ihop och gör så gott man kan. Tyvärr förstår inte alla smärtan man dagligen har dock men men... huvudsaken är att jag vet mina egna gränser, vad jag klarar och inte. :)

Anmäl
2013-12-28 20:35 #30 av: Rutan_

När min första son var bebis darrade hans ögon ganska ofta från en sida till den andra när han ammade. Kunde se honom göra det i bilen också, då tänkte jag att han försökte följa saker som flög förbi med blicken. Men det var ju inget som rörde sig när han ammades hemma... Jag tog upp det med hans bvc-sköterska som inte trodde att det var något men att vi skulle vara uppmärksamma på om det blev oftare och så. Det blev det inte och det försvan nså småningom, antar att det hade med fixering av blicken att göra men säkert vet jag inte.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.