18 - Utrustning/säkerhet

Tips barnvagn?

2012-03-29 21:09 #0 av: htt

Hej! 
Vi ska snart börja ge oss ut i barnvagnsdjungeln men har väldigt svårt för att hitta rätt "märke". Tycker det är lite för tidigt att åka till affärer och klämma än (vi bor i en liten stad så vill helst hålla det "hemligt" ett tag till) men kan ju alltid vara bra att veta ungefär vilket märke man vill ha.

-Vi är då helt säkra på att vi vill ha en ny duovagn

-Den ska vara rymlig och ha 4 hjul (ev med rörliga framhjul)

-Är inte intresserad av Bugaboo och sådana modeller, eftersom där vi bor är det mycket snö (norra norrland).

- Den får gärna kännas rejäl och stadig, utan att vara för klumpig. Har hört att Emmaljunga CityCross ska vara bra, men man önskar ju att priset hade kunnat vara lägre ;) Den bör ej kännas ranglig/plastig. 

- Vagnen kommer köras på asfalt, grus, snö, is, slask osv osv så det är viktigt att den funkar på alla sorters underlag. 

Hur stor den blir ihopfälld har ingen betydelse. 

Har tidigare funderat på en Tako Jumper, men tycker inte att den sittdelen ser bra ut. Så har ni några tips? 


Anmäl
2012-03-30 13:51 #1 av: AnnaLundin

Det handlar ju mycket om tycke och smak.

Vi köpte en Teutonia (tror den hette Rocky) till vårt första barn och den har hängt med till de följande tre också. Den har rejäla lufthjul och jag tycker den har varit jättebra att köra både i stan och hemma på gården på landet.

Jag har också haft några äldre vagnar som "stallvagnar" (någon brio, någon emmaljunga och en sulky) och jämfört med dessa har Teutonian varit bäst.

Anmäl
2012-03-31 16:40 #2 av: Zahara

vi har en emmaljunga duo edge. Kanon för oss på landet, körd på grus gräs snö hästhagar ja på allt och den går fram överallt! Ända minuset är att den tar en himla plats när man ska ha in den i bilden men det var det värt!

Finns fina begagnade på blocket för runt 3000kr kan varmt rekomendera den! och är snön för hög e det bara till och ta i så fungerar den att ploga med med :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.