11 - Samlevnad

hejsan hoppsan!

2011-08-20 10:29 #0 av: Alinastina

Nu börjar dagis och därmed problemen. åldersskillnad mellan föräldrar är det vanligt med fördomar om det. ,undrande...

Anmäl
2011-08-20 12:05 #1 av: AnnaLundin

Jag skulle tro att dagisvärlden inte är annorlunda än resten av samhället vad gäller fördomar. Jag tolkar ditt inlägg som att det är stor åldersskillnad mellan dig och barnets pappa och mitt bästa råd är att du får lära dig att ignorera folks reaktioner. Du har valt pappa till ditt barn och är det någon som har åsikter om detta så är det deras problem.

Anmäl
2011-08-20 21:09 #2 av: Trollhassel

Det är stor åldersskillnad mellan mig och min sambo. Har aldrig mött några fördommar. Inte ett ljud. Ska jag vara ärlig så har jag inte reflekterat över det så mycket men jag kan inte tänka mig att någon skulle bry sig.

Hur många år är det mellan er?

Anmäl
2011-08-21 14:15 #3 av: [FruStein]

Hur menar du att du blivit bemött? Vi har både tonårsmammor, ensamstående, homosexuella och gifta kirurger på förskolan jag arbetar på och alla ska få ett jämlikt bemötande. Om du inte tycker att du får det ska du kontakta förskolechefen på en gång. Hon/han måste få veta om hon/han har personal som inte har ett professionellt beteende på sin arbetsplats.

Anmäl
2011-08-21 19:42 #4 av: AusaBausa

säger samma som #3 får man ett annat bemötande pga åldersskillnad mellan föräldrar eller oavsett vad orskane kan vara så ska du säga till chefen på förskolan så hon kan tillrättavisa personalen..

Anmäl
2011-08-27 09:50 #5 av: Ljusta

Jag jobbar på förkola och som sagt så är förskolepersonal som människor är i övrigt. De får naturligtvis inte kränka någon, men visst har det hänt att folk har sagt "Jaha, är du mormor eller farmor"? när ett barn inskolats och mamman varit lite äldre än normen, och pappan ung. Annars så är man ju ganska van vid att det är stor ålderskillnad på föräldrar. Fördomar upphör ju såklart inte för att man valt att bli förskolelärare, men man har ingen rätt att kränka någon/behandla annorlunda för det.

Anmäl
2011-08-28 20:19 #6 av: [FruStein]

#5 Fast en del av att vara pedagog är ju att man faktiskt är anställd för att vara mer än "människor i övrigt". Vi har en läroplan, skollag och andra lokala dokument att följa och i dessa står det en hel del om bemötande. Att fråga om en person är farmor eller mormor tycker jag inte är professionellt. Det finns flera sätt att ta reda på vem personen är, t.ex. att fråga vad personen har för relation till barnet. Mina personliga fördomar måste jag försöka lämna hos mig som privatperson. Ingen är perfekt och visst gör man misstag, men man kan inte bete sig hur som helst.

Anmäl