15 - Barnsjukdomar

Vattkoppor?

2011-06-15 18:52 #0 av: Zebben

Dottern har misstänkta vattkoppor. Det är bara 4-5 st och hon fick dem redan igår. Sen igår har bara ytterligare en dykt upp. Hon har ingen feber. Bör man hålla henne hemma från dagis eller kan de gå så länge de är feberfria? Kopporna är väldigt små (knappnålshuvud i storlek, nästan platta )och är inte "såriga" eller vad man ska säga. De vill ju mer än gärna ha vattkoppor på hennes avdelning, men det bör väl redan har smittat eller måste de vara "såriga" för att smittas?

Med äldsta dottern kom det ju flera stora på en gång och med feber, så där var det ingen tvekan.

Anmäl
2011-06-15 20:14 #1 av: Lorita

Hon ska vara hemma då det kan finnas någon som hsr eläktingar som inte får bli nersmittade, vattenkoppor kan vara väldigt faligt om man tar cellgifter.

Med vänlig hälsning Lorita
Sajtvärd för Konstnärer, Welshponny och Westernridning
Anmäl
2011-06-15 20:20 #2 av: Emelie-E

Sen slutar det att smitta när den sista koppan har torkat ut. Så feber eller inte, ha barnet hemma =)

Anmäl
2011-06-15 21:26 #3 av: Zebben

Jo...min granne som är jobbar på bvc har varit över och konstaterat att det verkligen är vattkoppor om än väldigt små och i ett tidigt stadium.

Alla på hennes avdelning vill ha vattkoppor, men jag blir hemma imorgon. Det bör väl redan ha smittat eller måste de vara "såriga" vattkoppor för att smitta?

Ringer även dagis imorgon så får de avgöra om vi ska komma på en "smitt fika". En av barnen måste ha vattkoppor innan han måste genomföra sin operation, vilken bör bli av så fort som möjligt.

Anmäl
2011-06-16 10:01 #4 av: Zahara

annars kan du kontakta föräldrarna till det barnet :)

Anmäl
2011-06-18 10:23 #5 av: Kimpa

Känner mig lite kluven på frågan. Hade mina barn inte haft vattenkoppor skulle jag nog inte ha något emot att de blev smittade, så de fick ha det medan de var små.

Mina hade vattenkoppor redan vid 2 årsålder, och när det sen gick vattenkoppor på det nya dagiset som min dotter började på reulterade det i att hon fick bältros!
Nu är ju inte det SÅ vanligt på små barn, men det är inget jag önskar någon annan!
Usch va ont hon hade! I flera månader.

Anmäl
2011-06-19 22:03 #6 av: moeder

Stanna hemma tills kopporna torkat ut! Om det är några som vill bli smittade så kan du ju bjuda hem dem på "smittfika". Alla vill kanske inte ha det just nu.

Anmäl
2011-06-22 10:21 #7 av: Zebben

#6 Kopporna kan inte torka ut eftersom de inte är "vätskande".

 

Anmäl
2011-06-22 20:39 #8 av: moeder

#7 Ur vårdguiden: Man är smittsam en till två dagar innan utslagen syns på huden och fram till dess att blåsorna torkat in.

 

Fel ordval av mig - stanna hemma tills kopporna torkat IN (inte UT).

 

Är nyfiken: hur gjorde du med förskolan? Fick din dotter fler vattkoppor, eller klarade hon sig lindrigt?

 

 

Anmäl
2011-06-22 20:43 #9 av: Zebben

Men oavsett om det ska torka in eller ut....det fanns inget som skulle torka då prickarna inte är/var fuktiga/vätskefyllda.

Hon var hemma 2 dagar...sen gick vi till vårdcentralen för att fråga om det verkligen kan vara vattkoppor. De ska att det kanske kanske kunde vara en extremt mild variant på vattkoppor, men inte alls säkert. De sa att hon kunde vara på dagis så vi lämnade henne där.

Hon har inte fått fler och alla hon fick är samlade på samma ställe.

Anmäl
2011-06-22 20:50 #10 av: moeder

Okej. Hoppas att det var en mild variant hon fick, men det märker ni väl om hon blir smittad när det går vattkoppor nästa gång.

Anmäl
2011-06-22 21:18 #11 av: Kimpa

# 9 Det är jätte olika från barn till barn.
När grabben fick det var det nog liknande ditt fall. Han fick tre stycken tror jag det var som såg ut mer som runda lite förhöjda "prickar", utan vätska.
Ett par veckor senare var det dotterns tur och hon blev full över hela kroppen, speciellt under blöjanRynkar på näsan med vätskefyllda blåsor.

Då grabben fick så lindrigt får jag vara beredd på att han kan få vattenkoppor igen, har jag hört från flera håll.
Sen om det stämmer vet jag inte...

Anmäl
2011-06-22 22:30 #12 av: Zebben

Ja...vi får väl se...om hon får vattkoppor igen så antar jag att detta inte var några vattkoppor. Eller om vi har sådan tur att det är vattkoppor men att hon varken fått feber eller knappt några prickar.

 

Anmäl
2011-06-25 21:14 #13 av: AnnaLundin

min äldsta dotter hade något som liknade vattkoppor när hon var liten och BVC-tanten sa att det var det.

Förra sommaren, när dottern var 8 år, fick hon vattkoppor på riktigt och var ordentligt prickig hela hon. Två veckor senare fick övriga tre syskon också vattkoppor... Så NU har vi haft det hela bunten - synd bara att vi tappade 4 veckor av förra årets sommarlov på det, vi kunde ju inte ens åka till stranden med våra prickisar...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.