01 - Allmänt om barn

ADHD

2007-12-11 15:55 #0 av: Ledin

Var i skolan på utvecklingsamtal, eftersom sonen 11år har det lite svårt med sitta still svårt alltid med detta lyssnar inte å konsentrerar sig mycket sällan på det man ger i uppgift (gäler även hemma) Så sa fröken att han kan ha ADHD jaha vad fasen är det tänkte jag å hon förklara lite snabbt å enkelt vad det innebar. Nu iaf vill jag gärna höra om någon mer har ett barn med detta eller som känner någon drabbad lr är det? Jag har pratat med läkare och i skolan gör dom en utredning om detta. Tacksam för svar!

Anmäl
2007-12-11 16:20 #1 av: martdat

Min dotter har bla adhd, men se till att det blir en ordentlig utredning, det är inget som skolan kan göra. ska iväg till ridskola med dottern nu men kika in på bokstavsfolk i fokus!

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2007-12-11 17:24 #2 av: Elisabeth-J

Det behöver ju inte vara ADHD för det finns barn som har svårt med det där ändå. Men det är ju bra med en utredning så att man vet hur man ska handskas med det.

Anmäl
2007-12-11 17:36 #3 av: AnnaLundin
http://bokstavsfolk.ifokus.se/
Anmäl
2007-12-11 17:45 #4 av: martdat

En specialisst innom Barnneuropsykiatri elr hur det stavas ska du begära, men håller med "2 , det behöver inte vara ADHD, verkar ha gått skolvärlden på huvudet nu att alla som inte är cool lungna har ADHD, att de har börgat gå på kurs om detta gör inte saken bättre,

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2007-12-11 22:38 #5 av: Ledin

jo fast när jag har pratat med läkaren om hur vi "upplever" sonen så tycker jag att det ger  hmmm vad ska man säga ett jaha upplevelse. Sen har jag läst lite om det å fick lite mera aha efter jaha. Han har alltid hela sitt liv haft svårt å nästan klättrar på väggarna å spelar upp sig som tusan när det blir kalas/eller grupper med folk. Han klarar lixom inte av att bara vara stilla sonen allså jo om han målar eller spelar på datorn men då sitter han å grejjar å pillar med något.

Här vi bor gör dom utredningar i skolan sen så skickas dom sin del och sen så är det vi som ska till läkaren det va 4 ställen så det e inte bara en som stämmplar adhd utan på flera ställen lixom.

Anmäl
2007-12-12 09:25 #6 av: martdat

#5 om du känner igen beskrivningen skall ni självklart gå vidare med detta, det jag menar är att det finns så många diagnoser o orsaker och ska man få rätt hjälp så är det viktigt att det blir rätt, skolan här tjatade sig sönder om adhd med och visst har hon det, men detta med att ha problem i större gruppere har min dotter med. och det är inte adhd utan aspergers i vårt fall, vi vet även bakomliggande orsak då vi gjorde magnetröntken på min dotter och upptäkte heteretopi i hjärnan, det är lättare att hjälpa om man vet orsaken, det är därför jag vill ge rådet att gå till speciallisst. Lycka till!

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2007-12-12 11:24 #7 av: Faxlin

Har själv två barn här hemma med adhd, eller okej den ena har flyttat hemifrån nu. Men dottern som är kvar har grav adhd och det är det ingen tvekan om trotts att vi bara påbörjat om en utredning för en eventuell medicinering på henne.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2007-12-12 11:45 #8 av: martdat

#7 så ni har påbörgat utredning, skönt att höra att ni kan få medicinsk hjälp nu,här hjälpte det faktiskt med medicin en bra bit när vi hittat den rätta! min komentar hade att göra med problemet i grupper därför jag puschade lite om spec. Skrattandekram på er båda!

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2007-12-12 13:13 #9 av: Ledin

Ja jag känner mig lite vildsen men jag läser mer å mer om detta. Min son är en mycket go som person men blir lite vild av sig :) Han har bra vänner men som sagt han är lite vild och man hör honom hela tiden rädd för att dom ska tröttna antingen dom lr föräldrarna till kompisarna. Fast dom som jag pratar med tycker han är go (mån om andra,snäll) fast lite "livlig och högljud" av sig å säger man så så kan jag tänka mig hur han är han är lika vild borta som hemma :O.

Jo en sak kom jag att tänka på vi gjorde en test så men såg rörelse i hjärnan 1 gång (2årsen) det var så att han fick krampanfall där med gjordes det en "energimätning" kan det häga ihop tror ni? Han hadde dessutom en störning fast inte så alvarig så det tog slut där. (dom ville utesluta åh komer inte på det den sjukdomen man bara ligger å skackar av ryckningar)

Anmäl
2007-12-12 15:35 #10 av: martdat

#9 menar du tesst för epelepsi?

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2007-12-12 21:46 #11 av: Ledin

# japp det menar jag :) kom på det när jag gick ut va det hette... Han gjorde test och dom såg då att det va en störning men eftersom det inte va mycket så va det bra det skulle växa ut enlit dom. Men kan det ha något med Adhd att göra? Störningen allså?

Anmäl
2007-12-12 22:34 #12 av: MarieSim

#11 Jag råder dig att gå ut på neurodoktorn och läsa mer om ADHD man har väl sett vissa samband med neuropsykiatriska störningar och kramper.

Men jag tycker att det verkar klokt av er att utreda den lilla killens problematik så att han kan få rätt stöd och hjälp i skolan samt att ni kan få stöd och information vad det handlar om,se det som ett sätt att hjälpa och guida honom rätt i livet.

Och du tänker helt rätt vad det gäller relationer dessa små telingar brukar ha en förmåga att bränna ut sina kompisar just för att de blir så intensiva, men jag tror dig att han trots det är helt underbar .

Jag har själv arbetat 15 år med dessa typer av funktionshinder och jag bara älskar det,och att se, de går faktiskt att hjälpa dem till en bra skolgång bara med att förstå  vad som händer inom dem.

Anmäl
2007-12-12 23:15 #13 av: storAnnette

Jag har en dotter med autism,utvecklingsstörning och epilepsi.Iofs har man inte epilepsi om man bara sett aktivitet en gång/krampat en gång.

Det finns flera samband mellan epilepsi och olika funktionshinder (t ex autism).Mycket störningar i hjärnan (epileptiskt aktivitet) kan också ge beteenden som liknar andra saker.Man kan också ha epileptisk aktivitet utan att ha ett synligt anfall. 

Min dotter verkade fullt frisk innan hon fick anfall vid 3 års ålder.Efter flera år hittades ett centrum där anfallen startade och numera vet jag att just området där hennes anfall startar är samma område där man kunnat se annorlunda aktivitet i hjärnan hos personer med enbart autism.Allt har ett samband.

Det viktiga nu är att ni får en väldigt noggrann utredning,både neuropsykiatrisk och även en ny EEG-undersökning just för att se om han har epilepsi.

Anmäl
2007-12-13 09:54 #14 av: martdat

Samband mellan heteretopi i hjärnan och epelepsi är inte helt ovanligt men min dotter har inte utvecklat det än tack och lov, tilläggas kan att dotterns problematik kommer utav heteretopin som är en liten feltillverkning av hjärnan som skedde i 5 e graviditetsmånaden när hjärnan utvecklades.

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2007-12-13 22:40 #15 av: lisette

#9 han är lite vild och man hör honom hela tiden rädd för att dom ska tröttna antingen dom lr föräldrarna till kompisarna.

prata m föräldrarna o be dem prata m din sons kompisar. det är ju superviktigt att ingen tycker han är jobbig utan hhat förståelse för hans bettende. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.