08 - Nybliven förälder

Pappor och barn-snack

2008-01-22 22:48 #0 av: johan

Varför tror ni att det är uteslutande mammor som huserar på olika communities för barn? Jag vägrar att tro att papporna skulle bry sig mindre om sina barn, men det verkar onekligen som att män har mindre behov av att diskutera sina barn med andra än vad kvinnor har. Tycker man kan märka det på jobbet, nätet och andra sammanhang.

 

Anmäl
2008-01-22 23:02 #1 av: Annette

Pappor kanske hellre vill prata med andra pappor och de kanske inte finns här?

Du får starta Pappor iFokus, jag tror det skulle vara bra för er att få diskutera utan att massa fruntimmer lägger sig i ;)


Anmäl
2008-01-22 23:11 #2 av: johan

Känns inte som det skulle bli så bra aktivitet, men tanken är god. Det finns ju några som försöker pappa-blogga, men förutom Andreas Hemliga Pappan Ekström så är ingen speciellt aktiv.

Ett tag funderade jag på om pappor inte oroar sig lika mycket och därför inte behöver prata om det lika mycket, men frågan är om det stämmer.

De vänner som jag har som är pappor är också otroligt engagerade pappor, så det verkar ju inte ha med det att göra heller. Men det kanske är en generations eller personligshetsfråga också. Vi är inte speciellt macho i min vänskapskrets.

Hur är det med papporna till era barn?

Anmäl
2008-01-22 23:30 #3 av: lisette

Kan bli tokig på de på jobb som har barn. De snackar om sina barn ofta.

Min sambo pratar faktiskt ofta om loke. Berättar om hans framsteg osv.

Anmäl
2008-01-22 23:33 #4 av: Annette

Jag tror pappors och mammors behov och sätt att diskutera barn är olika. Det betyder inte att papporna är oengagerade utan att de gör det på något annat sätt, helst män emellan. Det är min erfarenhet.

Vi gick i föräldragrupp när vi väntade första barnet. Vi det tillfälle var det med en extra kursledare, en man som hade många egna barn. En del av kvällen delade vi upp oss, så att papporna diskuterade med honom och vi mammor med vår vanliga kursledare. Männens diskutioner blev då helt annorlunda än när hela gruppen var samlad. Jag tror det var väldigt bra och nyttigt att göra så.


Anmäl
2008-01-23 00:03 #5 av: [Anna-N]

Många pappor kanske inte gillar att "skriva av sig" sina tankar o funderingar utan de kanske pratar mer om barnen på jobbet, med kompisar osv. Min sambo skulle aldrig sätta sig vid ett forum o skriva som jag gör om barn..

På våra träffar i FG före förlossningen var det ca 7 par o då var respektive med vid varje träff. Nu på träffarna som varit när barnen är födda så är det ett par pappor med per gång. Lite märkligt.

#4: Så var det här också. Vi delade på oss och "pappagruppen" diskuterade livligt när de var ensamma o hade mkt mer att prata om än vad mammorna hade :-) Den ena bättre än den andra- fick vi höra...Oskyldig

 

Anmäl
2008-01-23 21:40 #6 av: Cattis

#5 Jag tror som du, att de inte har samma behov av att skriva av sig.

Både min man och mitt ex, som jag har ett barn med, är väldigt engagerade och vi pratar mkt om och med barnen. Jag upplever att de är minst lika engagerade som jag.

Men det är konstigt, för min man skriver på diverse forum direkt och frågar/diskuterar om det handlar om datorrelaterade frågor. Men jag tvivlar på att han ngnsin skulle skriva här tex.

/Cattis

.:. www.shetlandsponny.com .:.

Anmäl