09 - Familjehem

Ang familjehems utredning

2008-05-28 12:38 #0 av: Smila

Har idag haft besök av socialen, vi har anmält våran intresse av att bli familjehem. Dom kommer tillbaka i morgon och fortsätter utredningen.  men dom verkade tycka om vad dom såg ! Så det känns bra.

Så om allt går som det ska, så ska vi bli familjehem till en pojke, och han ska antagligen flytta hit inom det snaraste.

Detta känns otroligt spännande och jag längtar efter att få träffa honom !

Någon som har egna erfarenheter av detta ? 

Anmäl
2008-05-28 12:48 #1 av: lena1

jag brukar inte vara här annars utan på "hundar", men jag var en stor stödkontakt när min äldsta son var liten, till en missbrukare och dess treåriga dotter, tyvärr så motarbetade socialen henne hela tiden, men med lite vilja från mig så lever dem idag på annan ort, med ordnad ekonomi jobb och skolan går bra för dottern, då blir man glad ända in i själen;-)  

Anmäl
2008-05-28 18:09 #2 av: lisette

klart dom tycker om det dom ser! vill de ha referenser så bara ge dem mitt nr..

familjehem som i att bo där permanent?

hur gammal är pojken?

Anmäl
2008-05-28 18:10 #3 av: lisette

vi hade ju socialen hos oss för att diskutera lokes kusin, om vi kunde vara stödhem åt honom.

tyckte det var lite jobbigt, för de ställer ju konstiga frågor. känns som om de tittar på precis allt.

nu blev inte min sambo godkänd pga han har en misshandelsdom i bagaget, tyvärr.

Anmäl
2008-05-29 11:07 #4 av: AnnaLundin

Vi var inne på att bli familjehem tidigare och jag var i kontakt med soc här i kommunen - som visade tämligen svalt intresse. Deras griniga handläggare fick mig att tappa sugen. Och just nu kräver mina egna barn så mkt av mig att det inte känns aktuellt. Får se hur det blir i framtiden.

Anmäl
2008-05-30 20:23 #5 av: Smila

#2 Ja familje hem som att han kommer att bo här för uppväxt. Så det blir en helomställning här hemma. Pojken är lite äldre och går i skola osv så han är ju redan självgående.

Känner mig jättelycklig att jag får öppna mitt hem för en underbar pojke. Detta kommer ju alldeles säkert även bli otroligt jobbigt och krävande.

Men vi har tid, plats, råd och en massa kärlek på lager. 

Anmäl
2008-05-31 12:39 #6 av: hellenah

vi är ett familjehem och har vart d i 5år...  håller tummarna att allt ska gå bra med pojken för er....

det viktigaste du kan ge är kärlek.... ni får ju också pengar av socialen för att ni har pojken hos er...har dom inte sagt d?? (tänkte eftersom du skrev att ni hade råd)

 

Anmäl
2008-05-31 20:16 #7 av: catfoot

Är familjehem åt mitt brorsbarn..utredningens alla frågor var jobbiga..Vissa var verkligen ingående, man undrar vad dom har med vissa saker att göra...men naturligtvis är det bra att familjehemmen utreds..Lycka till med fortsatta kontroller av socialen och ert ev. nytillskott i familjen, det kommer säkert att gå jättebra..

Anmäl
2008-06-03 00:49 #8 av: Smila

Tack ni som hållt tummarna !!!

Det är nu på G på riktigt, men vi ska börja lite lungt, han kommer och hälsar på en kväll i veckan och sen ska vi gå på hans skolavslutning.

Rummet är tömt och målas och i morgon blir det IKEA 

Anmäl
2008-07-23 22:37 #9 av: nettisgansmoe

Hej!

Hur går det för er?

Vår familj har varit familjehem i drygt 11 år. Vi har 3 uppväxtplaceringar, och olika barn och ungdomar som bott kortare tider.

Det är ett mycket speciellt jobb, både sol och regn.

Viktigt med bra kontakt med socialass o likn.

Önskar er lycka till:) 

Anmäl
2008-07-24 11:50 #10 av: MIRJAMI

Jag kan bara berömma er som öppnar dörren för dessa barn som behöver det. Kan tänka mig att det ibland är tufft. Önskar att jag själv hade kommit till ett familjehem en gång i tiden istället för att behövt gå igenom misshandel under min uppväxt.

Anmäl
2008-08-11 19:14 #11 av: AndreasS

Jag har egna erfarenhetar at familjehem då jag själv har vart placerad i ett sånt från det jag var 13 tills jag var 17 år. Kan nämnas att jag hamnade hos en helt underbar familj. En äldre par boendes på landet 2,5 mil från min hemstad. Dom fungerade som min farmor och farfar. Har kontakt med kvinnan än idag mannen gick bort för några år sen i cancer. Dom var ett riktigt stöd för mig under mina tonårs dagar då jag hade det väldigt jobbigt i skolan. Jag var där varannan helg och nästan hela loven, min mamma som var sjuk och är det ännu behövde avlastning där av fick jag komma till ett familjehem.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.