02 - Barn 0-12 mån

Barnvagnsfundering

2008-08-15 00:39 #0 av: ElinKee

Jag har vart in och kollat på lite internetsidor bl a konsumetverket men inte funnit nåt bra svar. Det gäller barnvagnar när bilbarnstolen används på vagenen också. Man har alltså samma på barnvagnsställningen som man fäster i bilen, man flyttar bara över det. Det jag kollat efter utan att få svar är om det kan vara skadligt för barnet att alltid få "halvligga" som dom gör i ett babyskydd. 

Anmäl
2008-08-15 00:55 #1 av: AnnaLundin

Jag vet inte om det är skadligt, men däremot är min erfarenhet att de kan bli lite trötta i ryggen efter lång tid i babyskyddet.

Våra barn har alltid sovit ute i barnvagnen, jag skulle inte göra på samma sätt om jag hade barnet i babyskyddet.

Anmäl
2008-08-15 16:19 #2 av: ElinKee

Jag har fått en sån Graco vagn som är kombinerad, man flyttar över babyskyddet till bilen, sen kan man ta bort babyskyddet och ställa om den lite så har man en sittvagn. Tyvärr verkar det inte som att man kan ställa om handtaget, som sitter alldeles för högt för en pyssling som mig. Det är lite tokigt att få en vagn för jag vet ju inget om den.

Anmäl
2008-08-16 02:38 #3 av: Susanne

Så länge du inte har din baby dygnet runt eller låter babyn sova middag osv. ska det inte vara farligt för ryggen. Allt utvecklas och det som inte är bra för en baby försvinner fort från marknaden.

My har en Quinny Zapp som är en allt-i-ett vagn.
Babyskydd Maxi Cosi.
Quinnys dreamy liggdel som fästs på samma adaptrar som babyskyddet och när hon är tillräckligt stor tar jag bort adaptrarna och fäster sittvagnen.

Jag är jättenöjd. Babyskyddet sitter/ligger hon inte i längre än en långfärd i bilen, dvs. ett par timmar och när vi väl är hemma får hon ligga plant under babygymmet eller i sängen.

Susanne Glad

Anmäl
2008-08-17 03:07 #4 av: magma

Om jag inte minns fel så har jag läst på någon "trafiksäkerhetssida" (NTF?) att barnet helst inte ska ligga i en bilbarnstol mer än 30-40 minuter i sträck. Detta eftersom ryggraden utsätts för mer eller mindre tryck hela tiden till skillnad mot när de rör sig eller ligger ner.

Anmäl
2008-08-19 11:57 #5 av: PimTheGreat

#4 det har jag med hört...

Anmäl
2008-09-01 12:33 #6 av: ElinKee

Jag gick och frågade i en barnvagnsaffär. Där sa dom att ett babyskydd är ett babyskydd även om man fäster det så det blir en barnvagn. Där ska bebisen ligga max 45 minuter i sträck. Det man kunde göra är att ta bort det, och lägga i en lift så barnet får ligga helt plant. 

Anmäl
2008-09-03 02:44 #7 av: AnnaLundin

Njä, de där tidsbegränsningarna är nog egentligen bara skrönor. De kan ligga längre än så i babyskyddet - hur skulle man annars kunna förflytta sig med bil längre sträckor än 8 mil?

Men jag har hellre en vanlig barnvagn än en variant där man monterar babyskyddet.

Anmäl
2008-09-03 14:30 #8 av: DG

#7 Ja det kan ligga längre än så ibland men inte varje dag. Tidsbegränsningen är mer på tanken om man använder babyskydd nästan dagligen.

Anmäl
2008-09-03 15:51 #9 av: fisken

Ingen mår bra av att statiskt befinna sig i en och samma ställning mer än 40 min max en timma, speciellt inte små barn, sjuka och gamla som inte har så starka muskler. I en liggdel har barnet själv och du som förälder möjlighet att ändra ställning och röra sig på olika sätt, t ex variera till sidoläge.

Hur ett barn ska klara av långturer och må så bra som möjligt är genom pauser. inte genom att sitta lika dant flera timmar på raken bara för att "mitt barn verkar inte ta skada av det". Dom tar inte skada i längden av enstaka gånger, men det är inte juste mot dom.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.