15 - Barnsjukdomar

3 dagars feber??

2008-09-09 21:34 #0 av: marielle1

Är det någon som har erfarenhet utav 3 dagars feber? Jag läste om det i en läkarbok. Ella hade feber fredag, lördag, söndag, men har nu varit feberfri måndag och tisdag.

I boken stod det att de brukar få röda utslag på rygg och axlar men det hade hon inte under tiden hon var sjuk. Men nu när jag skulle bada henne hade hon fått alldeles fullt med utslag på rygg, mage, axlar och armar. Inget på benen. Om det var 3 dagars feber hon hade, borde inte utslagen kommit då hon hade feber, inte två dagar efter??

Tilläggas ska att hon är avanligt trött mot va hon brukar vara. Sover flera timmar i sträck, orkar bara vara vaken ett par timmar för att sedan somna igen.

Tacksam för svar!

Anmäl
2008-09-10 00:01 #1 av: Elisabeth-J

Man behöver inte få utslag direkt och tredagarsfeber är att barnet har feber i ca 3 dagar men kan ha andra symtom längre så hon är nog inte frisk från det än kanske. Men kontakta Bvc eller liknande för att kolla om det är tredagarsfeber hon har. Det är just allmäntillståndet man ska vara uppmärksam på och eftersom hon verkar påverkad så bör du nog inga bvc eller rådgivningen så du får komma till en läkare som kan titta på henne.

Anmäl
2008-09-10 10:11 #2 av: Andreassons

Nar mina barn hade tredagarsfeber  var det precis som du skrev. Nar febern forsvann kom det prickar over hela ryggen. De forsvann efter ett par dagar.

Ingeborg

Anmäl
2008-09-10 20:43 #3 av: Carita

Min son hade 40 grader i 3 dagar och på den första feberfria dagen så blommade det upp utslag. Det såg ut som han hade en röd väst på sig.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.