01 - Allmänt om barn

Segt bajs

2008-10-26 01:25 #0 av: Ninjisen

Roligt ämne men som förälder så är det väl normalt..
Iaf min lilla ammar och får ersättning.. Ungefär 30 amning och 70 ersättning.
Men sen jag började ge henne ersättning (när hon va 3 veckor) så har hon fått problem att bajs, och det blir bara värre och värre...Hon bajsar var 3-4 dag och då verkar det göra jätteont för hon trycker och trycker men det är så seeeegt.. Inte hårt men, kompakt liksom! Jag tar av henne blöjan och trycker upp benne mot magen för att hjälpa... Men det bara skär i hjärtat när hon trycker och gråter..
Vet att man kan ge dom olja i ersättningen eller messmör, men gillar ingen av alternativen särskilt.
Oljan då det ger barnet onödigt mkt fett och man vet inte vad det kan ge för effekter.. Messmör för allt socker som finns i..

Någon mer i samma sits som jag?

Anmäl
2008-10-26 10:21 #1 av: AnnaLundin

Du behöver INTE vara rädd för att ge olja till ditt barn, bäbisar behöver mycket fett. Och jo, man vet nog ganska väl vad det får för effekter!

Och är det inte bättre att det blir lättare för barnet att bajsa, även om det innebär att du får ge något som du egentligen inte gillar?

Anmäl
2008-10-26 12:47 #2 av: Hannapanna

NÄr elliot givk över tll ersättning fick han också hård mage och då fick vi tipset att köpa BIFIDUS (semper) på apoteket. Också ett pulver man blandar och byter ut ett mål om dan eller ett halft, eller kasnke flera. Vi har haft ett mål om dan och det har blivit jättebra i magen :)

Anmäl
2008-10-26 14:49 #3 av: spindelfot

Fett är jättenyttigt för små barn. Bröstmjölk tex, är hur fett som helst. Man ska INTE vara rädd för att ge barn mycket fett. Detta är inte heller någon lchf-noja utan rekommenderas av bvc och slv. Olika fetter av god kvalite är mycket BRA för små barn/bebisar, för de förbrukar massvis med energi.

olivolja skulle jag tro, av god kvalite, är den bästa oljan för magen. solrosolja och billigare oljor, är mycket sämre och rent av dåliga.

Anmäl
2008-10-26 15:01 #4 av: Zahara

jag ger min samma som din alltå både ersättning och ammning, min tös bajsar nu mera oxå bara var 4-5:e dag, enligt bvc är det okej nnär de är så små att man inte bajsar oftare, en klick messmör är inget som skadar räcker ju med en halv tesked fast jag tror inte du behöver oroa dig. min skriker och är ledsen precis innan sen fyller hon blöjan och blir nöjd... prata med bvc!

Anmäl
2008-10-26 21:57 #5 av: kitty

om man ska vara nojjig för fett, skulle jag sin sodinelfot sägerm undivka rapsolka då jag har för mig att det innehåller transfetter, dvs dåligt fett

ta riktigt bra olivolja. .

Anmäl
2008-10-26 22:46 #6 av: johan

Raps- och linfröolja är bra för magen. Kommer inte ihåg var jag hört eller läst det, men jag har för mig att man inte ska använda olivolja till bäbisar. En bra majs- eller rapsolja är bättre.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.