01 - Allmänt om barn

Olika barn i samma familj.

2008-12-11 19:58 #0 av: Villavagen

Jag har två barn, varav det äldsta som är prematurbarn har haft hjärnhinneinflammation och gråstarr. Han har också infektionsastma, allergier mot både många sorters pollen, växter, djur och födoämnen. Han har atopisk hud, dvs vi måste smörja med mjukgörande varje kväll, annars blir han torr och börjar klia sönder sig. Han har också förhöjt ögontryck i ena ögat så han måste få trycksänknade droppe i ögat varje kväll. Vår yngste son har ingenting, det är jag förstås jättelycklig för men kan ändå tycka att det är ganska underligt att ena barnet har fått så mycket diagnoser och det andra inga alls. Jag har båda barn med samma pappa och läkarna menar att ingenting förutom ögontrycket har med hans tidigare sjukdomar att göra. Jag har två underbara pojkar som är totalt olika både till utseénde, kroppsbyggnad och sätt fast dom har samma föräldrar, bor under samma tak och sitter vid samma matbord. Det dom har gemensamt förutom efternamn är att vi älskar dem båda lika mycket.

Anmäl
2008-12-11 20:31 #1 av: AnnaLundin

Du har fått extremvarianter av att barnen blir väldigt olika, men jag kan tala om att mina tre helsyskon också är väldigt olika varandra, trots liknande förutsättningar. Det är väl en del av tjusningen med barnen egentligen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.