05 - Barn 6-12 år

Vårytterkläder

2010-03-10 20:21 #0 av: Majsen

Vad har ni för några bra till de lite större barnen nu när tövädret börjar komma. Vi köpte ett ställ från ullared som var fullständigt värdelöst (hon blev jätteblöt) behöver något bra nu när skolgården kommer få världens vattensamling. Tacksam för alla tips.

Anmäl
2010-03-10 20:41 #1 av: magma

Just nu använder vi fortfarande barnens Reimakläder som är vattentäta, när det blir varmare så blir det fleecebyxor+fleecejacka och så tunnfodrade regnställ ovanpå. Till dottern har jag köpt regnställ som har ett tunt bomullsfoder och så är byxorna förstärkta på knän och rumpa. Minns inte märket, men det kan ha varit Name It.

Anmäl
2010-03-10 21:19 #2 av: johan

Vi kör vattentäta skalkläder från Nanook. Ät det kallt kör bi flisbyxor och fliströja under.

Vi har haft PoP:s skal också, men speciellt byxorna från Nanook har varit bättre tycker vi. Vattentäthet och hållbarhet är ungefär samma, men Nanooks är högre i midjan, enklare att ta på och av och smidigare att röra sig i.

Som alla funktionkläder är de dyra, så passa på när det är rea eller kolla Blocket. De har ofta mycket bra andrahandsvärde. Overallen vi köpte på rea säljs ofta dyrare begagnad än vad den kostade oss.

 

Anmäl
2010-03-16 21:00 #3 av: Majsen

Någon mer med tips?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.