05 - Barn 6-12 år

Vill fortfarande ha potta......

2010-05-23 16:38 #0 av: Ellagumman

Hej.
Har ett problem som kanske inte är ett problem egentligen men jag tänkte höra hur det var med er och vad ni tycker. Jag har en dotter som är 7 år och hon vägrar använda toan hon vill sitta på pottan när hon ska bajsa eller kissa. Har gjort det i stort sett sen hon slutade med dagblöja vid 5 års ålder. Ibland kan hon totalvägra när vi är ute någonstans om hon blir nödig för hon säger till i sista sekunden och säger att hon bara vill göra på pottan. När vi säger att det inte finns någon till henne blir hon upprörd för det och sen bara kommer det i byxan på henne istället. Är vi ute på resande fot har vi ju med pottan ibland men nångång har vi glömt den och då har vi provat att sätta henne på toan någonstans och låta henne sitta där BRA länge men det kommer inget, provat att låta henne göra det ute i naturen (helt avskilt givetvis) men det går inte. När hon suttit på toan i 20 minuter utan nåt har hänt så tycker vi ju att hon inte var så nödig säkert så då hämtar vi henne. Sen kanske det tar 5 minuter så kommer det så fint i byxan. Blir TOKIG på henne. Hon har hållit på så här sen hon var 5 år men det borde ju ta slut. Medicinskt inget fel och inget fel enligt barnpsykologen heller. Vad gör man ?

Anmäl
2010-05-24 21:36 #2 av: OzzyochJag

Går hon inte skolan om hon är 7 år och hur fungerar det där då?

Anmäl
2010-05-24 22:33 #3 av: Bumsibum

Kan kanske vara för det bara är 2 årsedan hon blev blöjfri, de flesta barn blir ju det i ca 2 - 3  års ålder (vissa 4år). Då vänjer sig dom av sig me pottan innan dom är 7. Glad Men de kanske inte hon gjort än, då de bara är 2 årsedan hon slutade med blöjan..

Anmäl
2010-05-29 00:34 #4 av: elyse

#0 Såhär i efterhand är det ju försent, men man behöver inte ha potta som ett avstamp innan toalett. Har ni frågat henne varför hon inte vill gå på toaletten?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.