20 - Tips & råd

Misshandlad

2010-06-03 09:25 #0 av: Love-

 Hej!
När min kille var här med sin dotter och hälsade på under helgen med sin dotter på 2,5 år, så såg jag märken på hennes armar och ben som såg ut som om någon hade tagit tag i hennes armar och ben, sen hade hon en blåtira också. Jag tror att det är hennes mamma som har misshandlat henne, men jag är inte säker. Så jag behöver hjälp med vad jag ska göra. För jag vet ju inte om det är misshandel eller ej, sen så har dem inte delad vårdnad och är uppe i en vårdnadstvist så jag vill göra saken värre ihäller. Om jag nu skulle anmäla henne kan man göra det anonymt för jag vill inte bli inblandad.

Besök gärna min FB:sida:http://www.facebook.com/RosaliesDesign och min hemsida http://www.rosaliessmycken.n.nu/
 Medarbetare på återbruk , trädgård och Feminism

 

  

Anmäl
2010-06-03 10:51 #1 av: AnnaLundin

Man kan alltid anmäla anonymt till socialen, kom då bara ihåg att inte nämna ditt namn när du ringer. Säjer du "Hej jag heter Love och jag vill göra en anonym anmälan", så måste de anteckna och lämna ut ditt namn.

Sen - det är förvisso ganska normalt att barn i den åldern har blämärken både här och där, efter vilda lekar. Men tycker man att det verkar onormalt mycket kan man alltid ta sig till vårdcentralen med barnet för att undersöka och få det dokumenterat. Det ska du dock be din kille göra om det är likadant nästa gång han har barnet, det bästa är om du kan hålla dig utanför.

Anmäl
2010-06-03 11:08 #2 av: AlbaStiffler

Ja kan intyga det där med blåmärken. Min son ser ut som om han vart i ett världskrig med typ 5 blåmärken o bulor i snitt i huvudet o blåa ben. Han är 16 mån o lär sig gå/springa i ramlar konstant.

Men om du tyckte blåmärkena satt på konstiga ställen då kanske du borde dokumentera dem, dvs fota o skriva ner ev detaljer. & kolla efter fler misstänkta i framtiden... Pappan då, vad säger han? Påpekade du det till honom?

Anmäl
2010-06-03 12:29 #3 av: Love-

jo jag vet att barn bruka ha mycket blåmärken och skrubbsår i den åldern men tycker det är konstigt att dem skulle vara så att det ser ut precis efter en hand

Besök gärna min FB:sida:http://www.facebook.com/RosaliesDesign och min hemsida http://www.rosaliessmycken.n.nu/
 Medarbetare på återbruk , trädgård och Feminism

 

  

Anmäl
2010-06-03 18:36 #4 av: Anna-Helga

#3 Förlåt om jag frågar, men det kan inte vara pappan? Har du pratat med honom om det? Vad säger han? Bra att du reagerar!

Anmäl
2010-06-03 19:34 #5 av: Love-

jag tro inte det e pappan efter som han har henne så sällan och när han har henne så är jag med så då borde jag har sett om han har gjort något, sen tror jag inte att någon som kämpar för att få ta hand om sitt barn och slutligen får det till en viss del (änså länge) gör något sådant.

Besök gärna min FB:sida:http://www.facebook.com/RosaliesDesign och min hemsida http://www.rosaliessmycken.n.nu/
 Medarbetare på återbruk , trädgård och Feminism

 

  

Anmäl
2010-06-03 19:56 #6 av: Anna-Helga

#5 Ja du det finns många som kämpar för vårdnaden bara för att få fortsätta sina övergrepp, så det är inget bevis precis. Men det är bra att du har lite koll och jag hoppas du kan hjälpa flickan hur det än är!

Kram!

Anmäl
2010-06-03 19:57 #7 av: AnnaLundin

#5 - nu önsketänker du nog, för det finns tyvärr mer än ett exempel på föräldrar som gör sina barn illa. Att kämpa för vårdnaden är en sak, det kan nog i en del fall vara mer ett habegär eller hämnd-dito (för att den andra föräldern lämnat, e.d) än gränslös kärlek till barnet.

Anmäl
2010-06-03 22:53 #8 av: Love-

ok men han har henne aldrig själv ju så då borde jag se om han skulle gjort det, sen en annan sak jag tycker är konstig är att hon kallar mig mamma jag fattsr intr vrf hon gör det då vi aldrig ha kallat mig för det utan bara för mitt namn

Besök gärna min FB:sida:http://www.facebook.com/RosaliesDesign och min hemsida http://www.rosaliessmycken.n.nu/
 Medarbetare på återbruk , trädgård och Feminism

 

  

Anmäl
2010-06-03 22:59 #9 av: Anna-Helga

#8 Det är inte så konstigt eftersom du är en tjej som är med hans pappa... För en tvååring är det rätt logiskt då att det blir en mamma...  Obestämd

Anmäl
2010-06-04 00:34 #10 av: KimE

Det är normalt att kalla alla kvinnor mamma i två årsåldern.

 

Det syns på blåmärken hur gamla de är.

Anmäl
2010-06-04 21:16 #11 av: Imasy

Jag tycker min nu 5 årige son har sett misshandlad ut de senaste åren, då det är som att leva med en klantig superhjälte som slår sig konstant.

Men det är ju bra att du reagerar endå ifall tjejen blir misshandlad. Har du/ni frågat henne om någon slår henne? Pappan då, reagerar inte han på blåmärkena?

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl
2010-06-04 23:44 #12 av: magma

Om det finns blåmärken som har formen efter en vuxen hand, då är det enligt mig starkt misstänkt och inget man ska försöka övertala sig själv bort ifrån. Likaså blåtiran låter lite underligt. Mina barn har ständigt en massa blåmärken, men ingen av dem har någonsin råkar ut för att ha fått en blåtira, och de allra flesta blåmärken sitter på benen eller efter att de har ramlat och satt sig hårt på rumpan/höften.

Skulle råda dig att fotografera märkena och skriva upp vilket datum fotona är tagna, och även diskutera saken med flickans pappa och höra om inte han har reagerat.

Anmäl
2010-06-05 11:13 #13 av: Love-

har prata med pappan och han tycker också det verka konsigt att honhar sådan märsken nästa gång jag träffar baranet ska jag fotta och skriva ner om honhar nya, jag tänkte inte på att göra det sist. När man prata men dttorn om hennes mamma verkar hon bli ledsen och när man visa bilder på mamma vänder hon bort ansikt jag tycker det verkar lita konstigt också. Fast det e klart jag har aldrig haft barnn själv än men enligt mig e det konstigt iaf

Besök gärna min FB:sida:http://www.facebook.com/RosaliesDesign och min hemsida http://www.rosaliessmycken.n.nu/
 Medarbetare på återbruk , trädgård och Feminism

 

  

Anmäl
2010-06-05 13:56 #14 av: KimE

Anmäl om om du är tror att hon är misshandlad!

Att hon inte vill prata om mamma kan vara att hon saknar henne.

Anmäl
2010-06-06 16:56 #15 av: magma

Ja, jag kan också tycka att det verkar konstigt att hon reagerar så. Visserligen kan barn agera ologiskt enligt ett vuxet tänkade, kanske hon saknar mamma och blir ledsen när hon tänker på henne eller ser bilder på henne? Man vet ju aldrig, men hur som helst är dte bra om ni är uppmärksamma. Och varför inte prata med mamman om flickans märken, fråga om hon har någon förklaring? Kan vara svårt om pappan är inblandad i en vårdnadstvist med henne, men kanske ändå värt att fundera på.

Anmäl
2010-06-07 16:57 #16 av: Bumsibum

det kan ju faktist vara pappan med, behöver inte vara mamman, men är inte dottern så stor så du kan fråga henne vad som har hänt där hon har blåmärkena ?

min dotter är 2½ och hon kan svara på sådant iaf.
Ibland så när jag hämtar henne från dagis an hon tex ha ett skrapsår på knät då säger hon att hon trillat från ruchkanetrappan tex, en annan gång hade hon ett rivsår på kunden då sa hon att en annanflicka fivit henne det var i vintras så då var hon ens inte 2½, Så hade jag varigt du hade jag frågat flickan kanske när ni varigt ensamma eller liknande, inte inför pappan kanske, så får du ju se vad hon svarar om hon svarar. Behöver ju inte va någon som slår henne, barn trillar o gör sig illa på de mest konstiga sätt o ställen.

Anmäl
2010-06-08 11:40 #17 av: ClarasMamma

Jag tycker ni ska prata med mamman om hon har blåmärken.. då kan finnas förklaringar! mina barn är 1-3år gammal och dom kan se ut som dom har varit i slagmål..mina barn är tex allergiska mot myggbett och om dom får ett myggbett vid ögat ser det ut som en blåtira. det har hänt att dom har ramlat på heltäckningsmattan eller stora mattan i lekrummet dom har skrubbat upp knäna och även näsan.. barn i den åldern slår sej väldigt mkt om man inte vaktar dom hela tiden.. som sakt det kan finnas förklaringar till att hon har sina blåmärken..Jag känner ett par som är frånskilda och har delad vårdnad,Barnen vill vara hos pappa men det är bara för dom får göra som dom vill och när dom kommer till mamman så blir hon syndabocken bara för hon har regler Det kan vara en sådan sak med varför hon kanske"gillar" pappan mera. jag tycker att ni ska ta rada på fakta innan ni säger nått tyvärr..

Anmäl
2010-06-08 12:44 #18 av: Love-

 

Inte för att låta dum eller så men det känns som om många av er försvarar mamman vem säger att mamman är en bättre förälder än pappan? vad är det som gör att mamman inte kan vara den skyldig tycket att många av er har en bild av att mamman aldrig gör något dumt mot sina barn.

Ja jag vet att barn ramlar och slår sig mycket men jag ser skillnad på blåmärke efter att ha ramlat och efter en hand, jag har själv blivit misshandlad i min familj fram tills jag var 15-16 år då jag flyttade till ett internat och ser MYCKET alvarligt på misshandel och jag vet att mamman kan misshandla sitt barn lika mycket som pappan kan, så när ni bara försvarar henne blir jag väldigt irriterad på det

Att prata med mamman går inte då hon är en av dem mest omogna människor jag känner hon beter sig som en barnunge och blir sur och lägger/stänger dörren om hon inte får som hon vill och efter som dem är uppe i vårdnadstvist väljer jag att hålla mig utan för vill inte bli mer inblandad än vad jag redan än och för den delen vet hon inte om att jag träffar hennes dotter efter som hon inte vill att jag ska träffa hennes dotter så ha vi valt att inte berätta det och ja jag har pratat med pappa om märken och han har pratat med mamma och hon nekade det vilket inte förvåna mig.

Besök gärna min FB:sida:http://www.facebook.com/RosaliesDesign och min hemsida http://www.rosaliessmycken.n.nu/
 Medarbetare på återbruk , trädgård och Feminism

 

  

Anmäl
2010-06-08 16:12 #19 av: Anna-Helga

#18 Förlåt om jag frågar, men ville du ha råd eller visste du redan hur allt ligger till och hur du tänker agera? Obestämd

Anmäl
2010-06-08 16:49 #20 av: ClarasMamma

#18 jag försvarar inte någon varken mamman eller pappan.. men man måste se det får båda hållen tyvärr..

Självklart att mamman kanske misshandlar lilltösen(som jag absolut hoppas att ni har fel) men det jag menar att ett blåmärke kan ha en orsak eller hur?? men om blåmärket upprepas på samma ställe hela tiden så kanske man ska börja fundera på om det kan vara så..

Och det kanske är sant som hon säger att hon inte har misshandlat henne, men fråga då varför hon ha det där blåmärket runt handleden då??

Som föräldrar fast man är skilda så måste man kunna ha en bra relation till varandra annars så kommer dom bara hitta fel hos varandra helatiden..

Jag hoppas att detta löser sej på det bästa sättet för tösen..

 

Anmäl
2010-06-10 02:45 #21 av: Imasy

Kan det vara något barn på dagis tex som är elakt? Har dagis personalen reagerat på ett ev avvikande beteende?

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl
2010-06-10 08:27 #22 av: Love-

ett bra som har lika stor händer som en vuxen? ne jag tror inte det.

Och det att någon annan som på tex dagis skulle bry sig har jag tappat trod på då jag själv blev misshandlad i ca 15-16 år utan att någon brydde sig

Besök gärna min FB:sida:http://www.facebook.com/RosaliesDesign och min hemsida http://www.rosaliessmycken.n.nu/
 Medarbetare på återbruk , trädgård och Feminism

 

  

Anmäl
2010-06-10 11:04 #23 av: Imasy

#22

Jättetråkigt att ingen reagerade och hjälpte dig när du behövde det. Me jag tycker ändå inte att man ska dra alla över en kam.

Mitt dagis tror jag alla gånger skulle reagera om mitt barn hade konstiga blåmärken och anmäla till soc.

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl
2010-09-05 17:50 #24 av: exitingsvillemo

Love->> Jag har läst andra trådar, skapade av dig och jag måste säga; Du anser flickans mamma vara omogen, men ta en titt på dig själv också.

Du är duktig på att vända taggarna utåt så fort inte alla tycker som du och du har svårt för att lyssna till andras råd.

Läser man dina andra trådar på ifokus så verkar du ha en bra relation till din mamma, vilket jag kan tycka verkar konstigt om du vuxit upp med misshandel i familjen. Jag säger inte att du INTE blivit misshandlad, absolut inte.

Du verkar själv helt säker på att det är mamman som är den skyldiga och för att "inte vilja bli inblandad" så lägger du dig i ganska mycket genom att ta upp detta öht.

Om föräldrarna ligger i vårdnadstvist så kommer ev misshandel förhoppningsvis att komma upp under resans gång.

Är du seriöst orolig för tösen, anmäl dina observationer till soc. Men fäll ingen av föräldrarna förrän ev övergrepp är bevisad.

 

Anmäl
2010-09-05 22:08 #25 av: Love-

#24  

hur jag e eller inte e har inte med henne att gör och bara för jag har blivit misshandlad betyder det väll ändå inte att det är just min mamma som har gjort eller har jag skrivit det någonstans och om du nu anser att jag har taggarna utåt så beror det på hur folk behandlar mig för jag har fått lära mig genom den hård vägen i livet att jag inte ska ta skit vilket jag inte gör längre.

Sen om jag väljer att strata en tråd om detta eller ej är väl inte ditt bekymmer eller? jag kanske ville ha tips om saken och ja jag har anmält det anonymt till socialen så det behöver du inte bry dig för. Ja jag vet jag låter otrevlig nu och det beror på att du snackar om saker du inte har en aning om du kanske ska ta reda på hur saker ligger till innan du säger något.

 

Och jag BRYR mig om barnet det är drf jag skapar denna tråden och om du inte har något vettigt att säga här behöver du inte komma och skriva här ihäller särskilt inte  massa falska saker som du inte har någon aning om.

Sen om du har något att säga till mig så får du gärna skicka ett PM och skicka gärna ett PM i VILKA trådar jag har varit otrvlig utan någon grud till det, troligen kommer du inte hitta nåon efter som jag inte är otrevlig utan anledning

Besök gärna min FB:sida:http://www.facebook.com/RosaliesDesign och min hemsida http://www.rosaliessmycken.n.nu/
 Medarbetare på återbruk , trädgård och Feminism

 

  

Anmäl
2010-09-06 01:21 #26 av: exitingsvillemo

#25 Jag sprider inte falska saker.

Jag tänker inte sitta och radda upp en massa trådar där du utan anledning varit otrevlig. Jag tror och hoppas att du vet själv vilka trådar det handlar om, men det hr inte hit.

Det är tråkigt att du fått lära dig den hårda vägen, men det är skillnad på att inte ta skit och att inte lyssna när andra försker råda.

Bara fr att svaren inte passar dig behöver man inte bli arg/sur...

Som sagt, hoppas allt är bra med lilltösen och att ingen av föräldrarna gjort sig skyldig till ngn misshandel.

Anmäl
2010-09-06 01:31 #27 av: AnnaLundin

Nu får ni vara trevliga mot varandra, båda två!

/sajtvärden!

Anmäl
2010-09-06 14:34 #28 av: pyromanen

Eftersom du är ihop med barnets far och ogillar barnets mamma som han är i konflikt med så är du inte "neutral" eller opartisk.  Du bör överlåta problemet till proffs som inte är inblandade i konflikten. Går hon på dagis? då skulle man kunna prata med personalen där om de vet hur märkena hamnat där? de är dessutom skyldiga att anmäla om de misstänker misshandel.

Anmäl
2010-09-06 15:39 #29 av: Love-

#28 läs gärna vad jag har skrivit innan :)

Besök gärna min FB:sida:http://www.facebook.com/RosaliesDesign och min hemsida http://www.rosaliessmycken.n.nu/
 Medarbetare på återbruk , trädgård och Feminism

 

  

Anmäl
2010-09-06 16:17 #30 av: pyromanen

#29 jag har läst hela tråden.

Anmäl
2010-09-07 00:23 #31 av: Love-

då vet du svaren

Besök gärna min FB:sida:http://www.facebook.com/RosaliesDesign och min hemsida http://www.rosaliessmycken.n.nu/
 Medarbetare på återbruk , trädgård och Feminism

 

  

Anmäl
2010-09-07 18:52 #32 av: pyromanen

Det verkar vara du som vet svaren och änddå i en tråd på ifokus ber om hjälp med vad du ska göra.. fast du inte vill höra vd andra tycker.   Suck!Rynkar på näsan

Anmäl
2010-09-07 19:06 #33 av: Love-

vad paratar du om? vart har jag gjort/sagt som tyder på att jag inte ville ha hjälp? sen så har det gått en tid och jag har anmält vad mer kan jag göra?

Besök gärna min FB:sida:http://www.facebook.com/RosaliesDesign och min hemsida http://www.rosaliessmycken.n.nu/
 Medarbetare på återbruk , trädgård och Feminism

 

  

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.