20 - Tips & råd

Boktips: Else-Marie och småpapporna

2010-08-09 23:47 #0 av: johan

Vi läser väldigt mycket får vår dotter och som lite av en slump trillade jag över Siv sover vilse av Pija Lindenbaum. Det är en skön bok med underbara illustrationer.

Den boken fick mig att titta mer efter vad Pija skrivit och illustrerat och idag kom Elsa-Marie och småpapporna i brevlådan och det blev lite av en favorit direkt. För mig alltså.

Boken handlar om Elsa-Marie som har inte mindre än 7 pappor. De är väldigt små och ser exakt likadana ut. Hon kan inte själv skilja dem åt, förutom en av dom som har en pipig röst.

Texten är underhållande och full med sköna formuleringar och bilderna är brillianta. Nästan lite Monty Python-stuk på det hela.

Rekommenderas varmt. Gissar att åldersgruppen 3-6 år kommer gilla den bäst. Det är relativt mycket text.

Lyssna även på Pijas sommarprat på P1 Sommar!

 

Anmäl
2010-08-10 00:53 #1 av: AnnaLundin

Kul med boktips till de mindre!

Själv köper jag sällan böcker till dem, utan jag lånar på bokbussen! Ska absolut kolla om de har ngt där av den författaren.

(FATTA vilken fantastisk service det är med bokbussen, det rullande biblioteket som stannar utanför dörren utan att det kostar ett enda öre! jag hade aldrig tagit med mig 4 små barn till biblioteket (guess why....), men av bokbussen brukar vi låna en packe böcker var fjärde vecka!)

Anmäl
2010-08-10 17:07 #2 av: johan

Ja bokbussen är en cool idé. Inte utnyttjat sedan jag själv gick i lågstadiet, men väldigt bra sak.

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.