01 - Allmänt om barn

Barn blir bättre i skolan av informativa barnprogr

2010-10-18 14:21 #0 av: AnnaLundin

"

Barn och tv-tittande är ett omdebatterat ämne. Flera svenska läkare har gått ut med varningar om att barn under två år inte bör titta på tv eftersom det kan ge hjärnskador. Sven Bremberg var med om att på Folkhälsoinstitutets uppdrag sammanställa några av de studier som gjorts inom området.

-?Det är svårt att säga att det finns något samband mellan barns tv-tittande och förekoms­ten av psykiska problem eller sämre prestationer i skolan. Snarare verkar det vara så att skolprestationerna påverkas gynnsamt om barnen har tillgång till barnprogram med högt informativt innehåll, som "Fem myror är fler än fyra elefanter". Vad man däremot kan se i de studier vi tittat på är ett samband mellan hög tv-konsumtion, aggressivitet och övervikt."

--

Kopierat från denna artikel i DN:

http://www.dn.se/insidan/barn-blir-battre-i-skolan-av-informativa-barnprogram-1.1190649

Anmäl
2010-10-18 14:24 #1 av: AnnaLundin

Mer om barn och tv-tittande:

Forskning: "Tv-serier lär barn förstå sina egna känslor"

 

också i DN

Anmäl
2010-10-18 15:16 #2 av: AlbaStiffler

Min kompis son på 2 år överraskade henne häromdagen när de gick på stan. Sonen stannade o pekade på en skylt o sa "Q". Varefter han gick vidare. Mamman blev förbluffad eftersom de inte tränat bokstäver än, han hade helt enkelt snappat upp en del från Fem myror... :-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.