Utrustning/Barnsäkerhet

Kvävningsrisk?

2007-08-16 02:09 #0 av: lisette

Jag vill i denna artikel slå ett slag för en bra livförsäkring. Testcylindern!

 

 

 

Barn stoppar gärna allt möjligt i munnen, detta för att se vad det är för lustig sak som han eller hon har i handen.

En billig livförsäkring, eller för att själv slippa stå med hjärtat i halsgropen när barnet har satt en leksak i halsen är att införskaffa en testcylinder.

Du stoppar ner en leksak i testcylindern. Passar leksaken på något sätt i cylinder, lägg undan leksaken tills barnet är större.

Är det precis så att leksaken inte går ner i cylindern? Avvakta lite med leksaken, det finns trots allt en risk.

Cylindern är 54,1 mm djup på det högsta stället, 25,4 mm på det lägsta och har en diameter på 31,7 mm. Cylindern motsvarar ett treårigt barns luftstrupe.

På konsumentverkets hemsida kan man beställa en testcylinder, se länk till höger.

Notera att det är ditt eget sunda förnuft som är den bästa måttstocken!

Relaterade länkar

Av: lisette

Datum för publicering

  • 2007-08-15
Anmäl
2007-08-16 15:02 #1 av: AnnaLundin

Jag har aldrig haft en testcylinder, men väl bildminne så att jag haft ett hum om hur stor den är... Och jag har dessutom alltid varit noga med att köpa leksaker som varit ordentligt mycket större än testcylindern medan barnen varit så små att de stoppar saker i munnen.

Men något som irriterade mig väldigt var när jag var hos tandläkaren första gången med min stora flicka, hon var väl två år då. De delar ju alltid ut små leksaker till barn hos tandläkaren. Frågan är bara vem som har kommit på den briljanta idén att ge bort pyttesmå plastdjur till tvååringar? För den lilla kossa som Selma valde - man hinner ju liksom inte kolla VAD som finns i pytsen innan de sticker fram den under nosen på barnet och ber det välja - hade LÄTT passerat fritt genom testcylindern....

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.