Barnsjukdomar

Husapoteket

2007-09-21 12:33 #0 av: Elisabeth-J

Nu när vi går mot kallare årstider så kommer också virusen in i våra hem. Dom flesta olyckor sker ju också i hemmet så det kan vara bra att titta i sitt medicinskåp och förbandslåda och fylla på när något saknas där.

Vad behöver man ha hemma för eventuella skador och sjukdomar? Här följer en lista på en del som kan vara bra att ha i skåpet.

* Alvedon och/eller panodil

* Febertermometer                    

* Kylbalsam

* Salva

* Plåster

* Sårtejp

* Sårtvätt

* Kompresser

* Elastisk binda

* Pincett

* Sax

* Vätskeersättning

Kontakta läkare om barnet är under 1 år och har hög feber, om febern inte går ner efter 3 dygn, om barnet är påverkat och slött. Om barnet inte får i sig vätska eller får behålla vätskan. I regel så är barn pigga trots hög feber så det man bör ha koll på är hur påverkad barnet är.

Lite andra saker man kan ha hemma. Te och honung för att lindra hosta och halsont. Blåbärssoppa vid magsjuka. Ett tips till vuxna: Om det går magsjuka, svälj ca 10 st vitpepparkorn, det hjälper så har smittan svårt att få fäste.

Kom gärna med fler tips och råd. 

                

Relaterade länkar

Av: Elisabeth.J

Datum för publicering

  • 2007-09-21
Anmäl
2007-09-21 13:27 #1 av: [Anna-N]

På tal om virus, olyckor m.m. Fick en jättebra bok genom Länsförsäkringar då man tecknat barnförsäkringen där igenom. Den heter " Barn Läkar Boken" o är från Ica förlag. Där fanns det mesta råd o tips hur man gör vid olika fall och sjukdomar.

Kan ju vara ett tips att stoppa en sådan bok i "Husapoteket" Flört

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.