Juridik/försäkringar

Barnförsäkringar

2007-08-16 02:53 #0 av: lisette

Man har bilen, huset, djuren eventuellt båten försäkrat. Men ditt barn, är det försäkrat? Det kan vara bra att ha det om barnet skulle skadas allvarligt. Nedan följer en förklaring om det

Barnförsäkringen ger skydd vid både sjukdom och olycka. Fler barn får bestående handikapp av sjukdom än av olycka, så därför är det viktigt att försäkringen även omfattar sjukdom. Kommer man aldrig ut i yrkeslivet får man inte hög ersättning från det sociala. Invaliditetsersättning är därför viktig att ha i sin försäkring.  

Alla barnförsäkringar innehåller begränsningar för medfödda sjukdomar, nerskrivna diagnoser. I vissa bolag kan man dock lägga till försäkring som ger ett visst skydd för dessa sjukdomar.

När man skickar in ansökan om försäkring fyller man i en hälsodekleration för barnet. Det är viktigt att fylla i denna rätt och riktigt. Stämmer inte deklerationen kan leda till att försäkringen inte gäller. Försäkringen varar ett år åt gången och man kan ändra villkoren för avtalet på förfallodatumet.

Invaliditetsersättning

Det är viktigt att försäkringen innehåller såväl ersättning för nedsatt funktionsförmåga (medicinsk invaliditet) som för nedsatt arbetsförmåga (ekonomisk invaliditet). Här skiljer sig bolagens villkor en hel del. Vissa bolag betalar ut en ersättning, både för medicinskt och ekonomisk invaliditet om barnet aldrig kommer ut i arbetslivet, medan andra endast betalar ut det högsta av dessa två invaliditetsbelopp.

 

Här kan du se hur de olika bolagen skiljer sig i form av basbelopp vid olycksfall, dödsfall, ersättning för vård, undantag och begränsningar...

Jag rekommenderar själv att ta kontakt med en försäkringsmäklare som hjälper dig med ditt barns försäkring. De kan förklara vad som gäller till fullo och hjälper dig att teckna en försäkring om du saknar en.

 

Relaterade länkar

Datum för publicering

  • 2007-12-06
Anmäl
2012-03-30 12:53 #1 av: KisseKisse

Jag hittade i går en översiktlig jämförelse mellan alla försäkringsbolag som erbjuder barnförsäkringar på www.barnförsäkring.com men undrar om det finns någon information eller omdöme över hur försäkringsbolagen bemöter de som behöver utnyttja försäkringen?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.