Allmänt om barn

Höstpyssel

2007-09-15 13:58 #0 av: Elisabeth-J

Barn tycker om att promenera i skogen och nu när hösten är här så är mitt tips på att tillsammans göra en utflykt och samla in lite saker från skogen som man kan pyssla med hemma.

Plocka några färgglada löv av olika sorter, pinnar, kvistar, kottar, stenar, blåbärsris, granris, lingonris, mossa och annat som ni ser i skogen.

Man kan fylla en skål med mossa och göra små djur av kottarna, göra träd av kvistar och ris eller komma på egna fantasier.

Gör en tavla: Använd gärna ett tjockare papper, måla gärna en bakgrund och limma fast dom olika sakerna som ni har plockat i skogen.

Passa också på att plocka mossa, kottar och annat till adventsljusstaken och julpyssel.

Fantasin har inga gränser så var kreativa och skapa era konstverk av naturens material. Fota gärna och visa era konstverk här på Barn ifokus!

Lycka till!

Relaterade länkar

Av: Elisabeth.J

Datum för publicering

  • 2007-09-15
Anmäl
2007-09-16 18:52 #1 av: Sessan1

Det är ju en fiffig idé :)

Finns så mycket man kan göra av. Har olika ideér ibland, men blir aldrg av, av ngn anledning. Har väl ingen som man kan skapa ngt ihop med heller, behövs väl inte iofs, men roligare om man är fler som har olika ideé tycker jag.  Sitter mest framför denna "mackapär" och skapar i psp istället  :) Roligt det oxå faktiskt

Tass på er

 

Anmäl
2007-09-16 20:20 #2 av: Maria

Jag och min nu vuxne son (snart 24 år) pysslade alltid när han var liten. Vi plockade stenar, snäckor och var flitiga kunder på Panduro Hobby.

Han brukar numera skoja med mig och kalla sig "sönderpysslad" Säger att han får ångest varje gång han passerar Panduros lokaler...Hehe.

Allting kanske är bäst med måtta...

/Maria

 

Anmäl
2007-09-16 23:14 #3 av: Elisabeth-J

#2 Hahaha ja det kanske inte är bra med för mycket men lagom är nog bäst :)

Anmäl
2007-09-17 09:45 #4 av: [Anna-N]

Finns ju jättemycket i naturen som man ska ta vara på när det gäller pyssel. Varför köpa en massa pysselmaterial när man har det mesta gratis. Lite lim och pappkartong kommer man långt på :-)

Jag tycker nog sånt här är lika skoj som barnen....Glad

Anmäl
2007-09-18 15:14 #5 av: Annette

Vår dotter samlar på stenar. När hon varit på friluftsdag skulle jag plocka ur hennes ryggsäck, jag orkade knappt lyfta den ;) Det visade sig att hon tagit med en stor sten hem, den vägde flera kilo. Hon leker med sina stenar, bäddar ner dom i filtar, tvättar dem osv.

Pyssel är också populärt. Ett papper som man klipper och tejpar ihop kan bli en säng till något djur. Tar men sedan en pappersnäsduk och lägger i botten, är det bäddat och klart. Detta hittade jag i dotterns rum en dag.


Anmäl
2008-10-02 10:22 #6 av: Elisabeth-J

Lyfter fram artikeln nu när hösten är här igen :)

Anmäl
2008-10-03 00:14 #7 av: Mizzy

En sak vi ska göra med våra små barn på jobb (förskola 1-3 år) är att plocka alla vackra löv i olika färger, pressa dem, sen pensla marwin medium på båda sidor om lövet. Den ena sidan måste förstås torka först. Tar ca en dag. Löven blir glansiga och håller jättelänge. Sen kan man sätta i en tråd i ena änden, och så kan man hänga löven i fönstren. Mycket dekorativt och lätt att göra med dom allra minsta :)

Anmäl
2011-01-30 15:12 #9 av: carita01

Hand & fotavtryck på keramik

Oavsett årstid har jag har ett jättebra aktivitetsförslag till alla med småbarn och bebisar. Gå till The Creativity House på Fridhemsplan i Stockholm och gör hand- och fotavtryck olika keramikföremål. Där hjälper de till med att göra avtrycken och det blir jättefint! Jag har gjort koppar, tallrikar och fotoramar på mina barns händer och fötter när de var mindre. Blir hur snyggt som helst, och så håller grejerna till skillnad från annat material som gips.Kolla själv på: thecreativityhouse.se

Anmäl
2011-01-30 15:12 #10 av: carita01

Hand & fotavtryck på keramik

Jag har ett jättebra aktivitetsförslag till alla med småbarn och bebisar. Gå till The Creativity House på Fridhemsplan i Stockholm och gör hand- och fotavtryck olika keramikföremål. Där hjälper de till med att göra avtrycken och det blir jättefint! Jag har gjort koppar, tallrikar och fotoramar på mina barns händer och fötter när de var mindre. Blir hur snyggt som helst, och så håller grejerna till skillnad från annat material som gips.Kolla själv på: thecreativityhouse.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.