Allmänt om barn

Retro

2008-03-15 01:16 #0 av: Elisabeth-J

Jag har sett att det är ett stort intresse för och mode med barnsaker från 70-talet. Jag har sett många barnvagnar på stan och barn som varit klädda i dessa retro-kläder och dom säljs rätt dyrt på t.e.x blocket så det är populärt att använda retoprylar till barnen idag.

Jag har många småsyskon så när jag ser dom gamla barnvagnarna så blir jag lite nostalgisk. Det är nu inte bara barnartiklar en del samlar på gällande 70-talet, många gillar den inredningen och modet och har ett hem fyllt av 70-tals-saker. När man jämför en vagn från 70-talet med dagens vagnar så verkar dom gamla vagnarna mer stabila och hållbara än dagens vagnar, vissa har användts av många barn men har knappt slitits mer än blivit solblekta. Den här klassiska vagnen från Brio var en populär modell som väldigt många använde och den fanns i många olika färger och man knde köpa en sittdel som passade till underredet. Denna modell har jag sett flera använda till sina barn idag, kanske dom själva har legat i vagnen en gång och kör nu sitt eget barn i samma.

Leksakerna var vanligtvis gjorda av trä och rejäla att hänga på vagnen eller spjälsängen. Jag tror att Brio sålde bra med träleksaker på 70-talet för jag minns att mina syskon hade massor av dessa färgglada skallror, bilar, en hund, tåg och en sparkbil bl.a. Ja dom var otroligt hållbara mot dagens plastleksaker som lätt går sönder.

 

Har du saker från 70-talet till ditt/dina barn som ni använder idag eller har du intresse av det så skiv gärna och berätta.

Relaterade länkar

Av: Elisabeth.J

Datum för publicering

  • 2008-03-14
Anmäl
2008-03-15 04:32 #1 av: AnnaLundin
familj.htm

Jag har inga leksaker vad jag vet, men hos barnens mormor finns en del av mina gamla pryttlar kvar och de används ju av mina barn nu.

Jag har även en del gamla kläder sen 70-talet som barnen fått använda. *letar efter foto på världens häftigaste/gulligaste sparkbyxor* Nej, jag har nog dem kvar i gamla datorn, ska försöka sparka liv i den så jag kan visa....

Anmäl
2008-03-15 23:36 #2 av: johan

De gamla barnvagnarna har jag reagerat lite på. Det måste ju vara så att antingen så har man kvar en gammal 70-talsvagn hos föräldrarna som man plockar fram och är nostaglisk för att man själv åkt i den, eller så letar man upp en så gammal vagn och köper begagnad.

Oavsett vilket verkar det onekligen trendigt just nu.

Tillgången på dessa vagnar måste rimligtvis vara ganska liten och det skulle inte förvåna mig om priset blir högre på en 70-talsvagn än en från slutet av 90-talet.

För mig är det rimligt att antingen köpa en ny vagn och betala mycket, eller köpa en begagnad vagn och betala lite. Däremot förstår jag inte alls varför man betalar mer för en sämre gammal ranglig vagn, bara för att det är coolt.

För mig är barnvagnen främst till för säkerhet och funktion. Utseende kommer på tredje plats, men jag kan ju inte säga att det inte spelade in för oss också.

Att ha en 70-talsvagn verkar mer som att ha en Ford Mustang från 68. Den må vara hur cool och retro som helst, men hur man än vrider och vänder på det kommer en Toyota Corolla från 96 vara både bättre, säkrare och billigare. Och ingen i sina sinnes fulla bruk skulle ha en Ford Mustang från 68 som bruksbil där man kör sina barn varenda dag.

 

 

Anmäl
2008-03-16 00:55 #3 av: lisette

kläder som min mamma har stickat från 1975 använder loke. men det är väl det enda.

Anmäl
2008-03-16 18:05 #4 av: AusaBausa

ngr gamla kläder från när jag o min man var små har barnen haft men inget annat, jo förresten min gamla spjälsäng sov grabbarn i men inte Tindra...vi slängde den då vi inte skulla ha fler barn men så fick vi henne o då fick vi svärföräldrarnas extrasäng.

Anmäl
2008-03-17 02:10 #5 av: MIRJAMI

Min mamma har kvar en dell gamla leksaker från mig och min bror som mina pojkar leker med nu.

Fördelen med en gammal vagn skulle nog vara att i detta område som jag bor i skulle jag i allafall få ha den ifred. Jag blev stulen på två hjul på min nästan nya barnvagn i början av detta året. Det skulle jag nog inte ha blivit om jag skulle ha haft en barnvagn från 70 talet.

Anmäl
2008-03-27 10:04 #6 av: Carita

Leo har lite saker från början av 70 talet från hans pappas barndom. Denna gunghäst var Fredriks favorit när han var barn och det syns på den....

Anmäl