Allmänt om barn

Drömmar & Verklighet

2008-03-16 20:54 #0 av: Elisabeth-J

Många är vi som redan som tonåring hade drömmar och tankar kring hur det skulle vara när vi får barn, hur många barn vi ska ha, hur vi ska bo osv. Det var lätt att tänka att si och så ska jag eller ska jag inte göra med mina barn. Men hur blev det sen i verkligheten, blev det som vi hade drömt om och tänkt oss?

Jag är äldst i en stor syskonskara, när jag var 17 år föddes min yngsta syster. Jag var en tjej som alltid satt barnvakt till både syskon, kusiner och andra barn i bekantskapskretsen. Jag verkligen älskade små barn och tyckte att det var det bästa som fanns att få ta hand om dom ibland. Jag hade mina tankar och drömmar. Jag skulle ha 4 barn, vara gift och bo i en villa på landet. Hemmet skulle vara lugnt och harmoniskt, jag skulle inte ha olika pappor till barnen osv.

Min syster fick barn före mig, så när jag var 20 år och hon 18 föddes hennes son som hon blev ensam med från början. Mamma, syrran och jag hade varsin lägenhet i samma port så när pojken fick kolik så kunde vi hjälpa henne dygnet runt. Då sa jag till mig själv och till omgivningen att jag skulle inte ha barn innan jag var 30 år för det där med kolik var inte en dans på rosor precis.

Jag hade en särborelation och planerade inte barn men snart var gravid ändå. Jag beslutade mig för att behålla barnet vilket också killen ville från början men efter ett par månader lämnade jag honom pga att jag kom på honom med att han höll på med droger och han fick då välja. Han kunde eller ville inte sluta med droger så jag blev ensam. Men redan när jag var gravid träffade jag en ny kille som jag sen fick min andra son tillsammans med.

Jag fick min son nästan exakt 1 år efter att syrran fått barn. Ett år efter det föddes min andra son. Jag levde i en relation och vi bodde i en lägenhet i Mariefred men var inte gifta. Relationen höll inte så länge som jag hade önskat så jag blev ensam med mina barn. Det har fungerat väldigt bra som ensam förälder, mina syskon har ställt och hjälp till när jag behövde hjälp bl.a.

Jag träffade senare yngsta sonens pappa och Robin föddes när jag var 32 år så han blev ett s.k "sladdbarn". Det var en enorm skillnad att få barn vid 20 år än 30 år. Jag fick 3 barn med olika pappor, har väntat tvillingar men fick missfall. Idag lever jag ensam igen och Robin bor hemma hos mig men nu har jag ett hus som är nästan på landet :)

Hur var dina tankar och drömmar om barn och hur blev din verklighet? Skriv gärna och berätta.

 

 

Relaterade länkar

  Av: Elisabeth.J

  Datum för publicering

  • 2008-03-16
  Anmäl
  2008-03-17 02:01 #1 av: MIRJAMI

  Drömmen var väll at vara gift, få barn och att båda skulle ha fast jobb och att man sedan skulle ha skaffat sig en villa någonstans.

  Det blev ju inte rigtigt så. Jag fick mitt första barn när jag var nästan 21 år gammal. Hade då gjort slut med pappan innan jag visste att jag var gravid. Levde som ensamstående mamma i flera år med några kortare särbo förhållanden. Flyttade till Gtb pga. jobb. 2006 Föddes mitt andra barn, en pojke till. Är sambo med minstingens pappa. Hoppas att jag en dag ska i allfall få en liten flicka, för då skulle jag efter det inte vilja ha flera barn, men det får man se iframtiden.........

  Anmäl
  2008-03-17 13:24 #2 av: miwi

  ja, visst hade man drömmen om en kärnfamilj, med man , barn(tvillingar-pojke och flicka, med lockigt hår. ), bra jobb, fint hus. etc etc. jag skulle iallafall inte skilja mej , som mina föräldrar , utan vi skulle vara lyckliga för all tid..

  jag fick 2 killar, med 1,5 års mellanrum, separerade med deras pappa när den minsta var 1 år, för pappan var otrogen, bor i en lägenhet som börjar kännas för liten, saknar tomt att plantera i och mer utrymme för familjen..  jobbar på ett halvtråkigt jobb, visserligen betalar dom ganska bra, men skulle  vilja känna glädje i att gå upp på morgonen och tycka att det var roligt att gå till jobbet...

  MEN, har nu gift mej med en underbar man, vi väntar ett tredje barn, troligen kille den med, vi försöker byta till en större lägehet, och så småningom ska vi köpa radhus,  jag ska fortsätta utbilda mej, när bebisen är ca 2 år , så livet ser riktigt  ljust ut igen, och jag är riktigt lycklig.

   

  Anmäl
  2008-03-17 14:07 #3 av: lisette

  min dröm

  • har alltid vairt att bo på landet o ha hästar hemma.
   - Done
  • färdigutbildad innan 30
  • välbetalt jobb innan 30
  • 2 barn innan 30

  inser att de två mittersta punkterna börjar bli lite svårt att uppfylla..

  Anmäl
  2008-03-19 14:04 #4 av: didis

  Fick första barnet vid 20, inte planerat men vi kände båda två att det skulle funka, förhållandet kändes stabilt. Jag läste på KomVux och hann precis klart, dottern föddes i början av juli.

  Det enda var att vi båda kände att nu var det dags att ta tag i våra liv och börja utbilda oss, det skulle bara blir svårare och svårare ju äldre dottern blev.

  Så vi flyttade 90 mil, jag började på universitetet våren efter dottern fötts, maken var pappaledig och började läsa senare på hösten. Efter något år passade vi på att skaffa en lillebror (han är född i januari och anpassad efter terminerna...)

  Lagom till äldsta skulle börja 6-års flyttade vi 70 mil söderut igen och här bor vi kvar. Fortfarande samma man, vi gifter oss nog nästa år när det är 20-årsjubileum.

  Blev det som jag tänkt mig? Nä, mycket bättre!

  Jag har uppfyllt lisettes lista ovan men med undantag av de där hästarna på landet, mitt hus ligger inte på landet och de enda djur jag har är dammråttor...

  Anmäl
  2008-03-22 12:17 #5 av: AusaBausa

  Min dröm var:

  • man och 2 barn innan 30år.
  • liten hästgård m x antal hästar(ridhäst o shettisar...)
  • bra betalt arbete
  • utbildad innan barnen kom
  • resa innan barnen kommer o se världen själva...

  Verklighet:

  • man och tre barn innan 30år(gifte oss 2 dagar före min 30-års dag)
  • har hus på landet o stallbygget klart jan-08 där 1 ridhäst står m 2 shettisar samt en föling på väg juni-08
  • utbildningen klar jan-97. Äldsta barnet föddes augusti -97. Snabba ryck!
  • välbetalt arbete..NÄ! Fsk-lärare är verkligen underbetalda...hrm!

  = tycker jag lyckats rätt bra med min dröm...förutom resandet...hann inte med det..blev gravid "rätt" tidigt i förhållandet och sen har det bara rullat på.Rest lite m barnen istället..kul det också! Hann dock m en resa t kanarieöarna innan jag blev gravid...

  Anmäl

  Bli medlem på iFokus

  För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.