Allmänt om barn

Skydda barnen i sommar

2008-04-26 13:50 #0 av: Elisabeth-J

Det sägs att denna sommar ska bli väldigt varm och då gäller det att vi skyddar våra barn mot dom starka solstrålarna som kan ge skador längre fram i livet om man inte är försiktig.

Små barns hud är väldigt känslig för solen och för dom minsta barnen är det bäst att få vara i skuggan med tunna kläder och man kan smörja barnet med en solskyddsfaktor som är anpassad för barn. Till vagnen är det bra att använda ett parasoll för med suffletten uppdragen blir det oerhört varmt i barnvagnen.

För dom större barnen som rör på sig ute gäller det att anpassa tiden i solen och försöka vara mycket i skuggan. På dagen mellan kl 10-15 är solen som starkast så just den tiden är mycket skugga att föredra eller helst stanna inomhus. Smörj barnet med solskyddsfaktor och använd solhatt eller keps, solglasögon och tunna kläder. Det finns också speciella solkläder men som är ganska dyra. Vet man att man kommer att vistas väldgt mycket i solen så kan det vara en bra investering.

När man åker bil bör man se till att barnet inte sitter i direkt solsken, sätt dit solfilm eller solskydd som skyddar mot värmen i bilen.  

Tänk också på att det är viktigt att barnen, även dom minsta behöver extra mycket vätska i värmen. Ha alltid med dig en flaska med vatten och ge barnet att dricka med jämna mellanrum. Dom minsta kan man ge i nappflaska eller med en tesked.  

Till höger finns länkar till sidor som säljer solskyddskläder.

Om du har en liten pool till barnet, se till att den finns där det är mycket skugga, det är skönt för barnen att få svalka av sig i en liten bassäng när det är väldigt varmt.

Relaterade länkar

Av: Elisabeth.J

Datum för publicering

  • 2008-04-26
Anmäl
2008-04-26 15:25 #1 av: Elisabeth-J

Om det finns någon som har testat dessa kläder skulle det vara intressant att få veta vad ni tycker om dom, så berätta gärna :)

Anmäl
2008-04-26 16:39 #2 av: Tina-A

Kommer inte in på länkarna

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl
2008-04-26 17:03 #3 av: Elisabeth-J

Nu funkar länkarna :)

Anmäl
2008-06-09 16:58 #4 av: Tejos

Bra artikel!

Tänkte bara tillägga att riktigt små bebisar inte behöver något annat än mammas mjölk. Det är bara att amma på!

Anmäl
2008-06-09 18:16 #5 av: FerretCrow

#4 jo tack det märker jag hihi här har man pattarna ute konstant i värmen då han vill äta så ofta hehe

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2008-06-09 18:35 #6 av: johan

Nu har Läkemedelsverket förbjudit alla solkrämer som innehåller zinkoxid i väntan på vad utredningen som EU gör kommer fram till.

Tills vidare är det alltså skugga och/eller heltäckande solskyddskläder som gäller.

Fördelen med solskyddskläderna framför en vanlig långärmad t-tröja är att solskyddskläderna går bättre att bada i och torkar jättesnabbt.

Houdinis liquid skin-tröjor är dessutom bra att använda som underställ på vintern.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.