Allmänt om barn

Reflexer

2008-10-02 10:55 #0 av: Elisabeth-J

Att synas i trafiken är väldigt viktigt, både vuxna, barn och hundar behöver synas ordentligt i mörkret och det finns flera olika reflexer som man kan använda.

För barnvagnen finns det regnskydd med reflexer, det finns reflexer till hjulen och man kan hänga på vanliga reflexer så vagnen syns ordentligt.

regnskydd med reflex till vagn

Det bästa alternativet för oss vuxna och barn är ju att ha på sig en reflexväst, då syns man väldigt bra i mörkret, västar finns att köpa på många platser och finns i olika prisklasser. Det man bör tänka på är hur bra just den västen syns i mörkret så det kan man gärna prova i butiken genom att prova västen i ett mörkt utrymme. Trygg-Hansa säljer den här västen som jag varmt rekommenderar. Trygg-Hansa

reflexväst till barn

För våra hundar finns det koppel och halsband med reflex men det finns även västar för våra kära husdjur.

reflexväst hundar

Att ha många små reflexer är alltid bra att ha hemma, man kan aldrig få för många av dom och tänk på att byta reflexerna eftersom dom mattas av med tiden.

reflexband Hårda reflexer är bättre än dom mjuka eftersom dom reflekterar bäst. Reflexband är ett bra alternativ också, dom är enkla att använda och kräver ingen nål utan den slår man lätt mot armen eller benet så sitter den runt hanleden eller fotleden.

Se till att ni syns tydligt i mörkret!

Anmäl
2008-10-02 11:09 #1 av: AnnaLundin

BRA!

Det som är skrämmande är att så många tror att de syns bara för att det finns gatlyktor där de är ute och promenerar. Det gör man inte... Utan reflexer behövs även inne i stan!

Man ser då och då några tämnligen modiga (läs "dumdristiga") fotgängare gå rakt ut över övergångsställen i mörkret utan att de har reflexer på sig. De är tydligen inte rädda om livhanken.

För faktum är ju att även om de har "rätt" i att bilarna ska stanna så är det ju faktiskt en förutsättning att bilföraren SER fotgängaren...

Anmäl
2008-10-02 11:35 #2 av: Elisabeth-J

Något som jag tycker är obehagligt är när dom större barnen och ungdomarna inte använder någon reflex för att det är "töntigt"

Det händer så många onödiga olyckor som hade kunnat undvikas om föräldrarna ser till att barnen använder reflexer. En barndomsvän till mig dog på grund av att hon gick över en väg i mörkret utan reflex och det var en 90-väg där bilarna gärna körde fortare så hon hann inte över och föraren hann inte se henne förrän det var försent. Hon var då 15 år och den tonårngen som tyckte att sånt var töntigt. Nu finns det ju så stort utbud med tuffare reflexer så jag hoppas att ungdomarna väljer att ändra sin tankegång och det är vi föräldrar som ska hjälpa dom med det tycker jag.

Anmäl
2008-10-02 14:02 #3 av: AnnaLundin

Jag är SÅ glad för att det idag dräller av neongula jackor med stora reflexer på. Att påsydda reflexband utgör en del av designen på många jackor. Och det finns mössor med instickade reflextrådar.

Men visst, just de "balla tonåringarna" kanske undviker dessa kläder?

Mina egna barn älskar sina reflexvästar - som de alltid har på sig när vi vistas utomhus i mörker, trots att här är tämligen lågtrafikerat.

Anmäl
2008-10-02 14:41 #4 av: Tatsja

Det är precis det jag skrev om i mitt inlägg. Hur syns Ni? Det var just det om reflexer. Finns här på barn också.

Hur syns NI?

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2008-10-03 13:09 #5 av: kitty

jag beställde reflextejp igår, sak tejpa på utmed sidorna på vagnen och framtill, har en trehjulad ganska lång vagn så jag är livrädd att den inte ska synas

79 kr för 2 och en halv meter :)

Anmäl
2008-10-13 14:55 #6 av: Liam

Det är viktigt att se till att barnen bär reflexer, samma sak med cykelhjälm man ser barn cykla utan hjälm och vissa föräldrar struntar i det. Många föräldrar är så slappa och tafatta när det gäller sina barns beteende i trafiken att det är riktigt skrämmande att se hur lite de bryr sig.

Var rädda om barnen i trafiken!Glad

 

Anmäl
2008-10-15 22:44 #7 av: johan

#5: Var beställde du reflextejp någonstans?

Anmäl
2008-10-20 11:00 #8 av: Elisabeth-J

Reflexöverdrag till barnvagn finns på Claes Olsson för 79 kr.

 

Anmäl
2008-10-20 15:39 #9 av: johan

#8: Japp, sådant har vi, fast jag är mer ute efter just tejpen. Vill t ex ha sådant på ryggsäcken när jag själv cyklar.

 

Anmäl
2008-12-06 02:10 #10 av: Cerrolyn

Så här ser vi ut. (Sonen är kläd som jag brukar vara.)

MVH Cerrolyn
Sajtägare på Tävlingshundar

Medarbetare på: Hoya, Retriever, Vallhundar
Min hemsida: Ceasars Vänner

Anmäl
2008-12-06 15:43 #11 av: kitty

jag köpte reflextejp på en vanlig järnhandel. fick dock beställas,men fick närmare 3 meter för 79 kr :)

Anmäl
2008-12-06 17:39 #12 av: Elisabeth-J

#10 Kanonbra utrustning! Då syns ni väldigt bra istället för dom med små reflexer Skrattande

Anmäl